Waylon Beeld © ANP

RTL staat achter keuze Waylon om TVOH-favorieten weg te sturen

20 februari 2021 15:33

RTL staat volledig achter de keuzes die Waylon (40) maakte in de uitzending van 'The Voice of Holland' gisteren. De zanger stuurde als jurylid twee publieksfavorieten naar huis, wat hem op sociale media op veel kritiek kwam te staan: kijkers begrepen níets van zijn keuze.

"De keuze is volledig in lijn van het format en binnen het programma staat het hem dan ook vrij om zelf die keuzes te maken"

"Waylon heeft de keuze gemaakt voor de twee liveshowtalenten waarmee hij denkt dat hij de finale kan gaan winnen" reageert een woordvoerder van RTL op de commotie. "Dat is volledig in lijn van het format en binnen het programma staat het hem dan ook vrij om zelf die keuzes te maken."

Voor Senja en Sezina hield het The Voice-avontuur vrijdag op, tot verrassing van veel kijkers. Velen noemden de keuzes van Waylon 'onbegrijpelijk' en sommigen stelden zelfs dat hij het format van het programma de nek omdraaide.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon reageert op hommeles na wegsturen Voice-favorieten

Waylon verdedigde zijn keuzes eerder vandaag ook zelf op Instagram. Hij noemde Sezina een "geweldig talent" maar de zanger vond dat ze er met haar 16 jaar nog niet klaar voor was. Over Senja zei Waylon dat ze The Voice niet nodig heeft.

Twee jaar geleden zei Waylon al eens in een interview met De Telegraaf dat hij finalisten van het programma adviseert geen contract te tekenen als zij winnen. Veel winnaars zitten vast aan een contract en kunnen niet hun eigen weg gaan, zoals Waylon wel kon toen hij in 2008 tweede werd in Holland's Got Talent. "Als ik had meegedaan aan The Voice, had ik geen enkel contract getekend daarna" zei Waylon destijds. "Dan had ik gezegd: 'zoek het allemaal maar uit. Er zijn tweeënhalf miljoen mensen die mij hebben gezien en die gaan mij niet vergeten. Ik ga nu werken aan mijn eigen carrière'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B: 'Waylon en ik hadden al eerder ruzie'

Eerder kreeg Waylon het ook vanuit andere hoek zwaar te verduren: mede-jurylid Anouk snauwde hem tijdens een uitzending volledig af, zo zie je in onderstaande video. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!