Gordon Beeld © ANP

Al meer dan 20.000 mensen ondertekenen petitie Gordon

22 februari 2021 09:37

Een positief begin van de week voor Gordon (52). Via Instagram laat de zanger weten dat zijn petitie tegen online haat al meer dan 20.000 keer ondertekend is.

"We did it!"

'We dit it!' schrijft een enthousiaste Gordon. '20.000 handtekeningen in drie dagen?! Wauw! Dank jullie wel!' De zanger wilde aanvankelijk 5.000 handtekeningen verzamelen, maar stelde zijn doel al snel bij naar 10.000 toen hij zag hoe hard het ging. Inmiddels is hij dus al over de 20.000.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM onderzoekt aangifte Gordon tegen anonieme online 'haters'

Gordon wil de petitie gaan overhandigen aan het kabinet. "Met het aanbieden van de petitie wil ik bewerkstelligen dat anoniem reageren op internetfora en andere social media niet meer mogelijk wordt", aldus Goor. Daarbij wil hij dat er een identiteitsbewijs aan een account op social media wordt gekoppeld. Ook vindt hij dat er wetgeving moet komen rondom 'grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat tegen een persoon of geloof'.

De voormalige Topper krijgt regelmatig doodsbedreigingen naar zijn hoofd. Hij kwam daarom al met suggesties om ervoor te zorgen dat haten en schelden via social media niet meer anoniem mogelijk is. In een gesprek op Clubhouse suggereerde hij woensdagavond bijvoorbeeld inlogs te koppelen aan de DigiD of het BSN-nummer van Nederlandse burgers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon start petitie tegen online haat, ook namens Toto

Donderdagmiddag startte Gordon de petitie. Daarnaast ondernam hij juridische stappen tegen zestien anonieme reageerders die op de website van Mediacourant haatzaaiende en discriminerende teksten over de presentator hebben geplaatst. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en kijkt of er tot vervolging kan worden overgegaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon wil anonimiteit op social media tegengaan via de wet

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!