Idris Elba in 'Luther' Beeld © BBC

Idris Elba bevestigt eindelijk opnames Luther: The Movie

22 februari 2021 13:07

Het is al een paar jaar muisstil rondom 'Luther', maar er wordt sinds het einde van seizoen 5 druk gespeculeerd over een vervolg. Hoofdrolspeler Idris Elba (48) bleef er ook maar op hinten dat er een film aan zat te komen en nu geeft hij eindelijk de bevestiging waar de fans op zaten te wachten.

"Ik heb er superveel zin in"

Luther sloot het vijfde seizoen nogal open af, waardoor fans alleen maar meer gingen hopen op een vervolg. Of dat nu in serie- of filmvorm zou zijn, dat maakt niet zo bar veel uit. Maar sinds het einde van de show in 2019 hangt het in de lucht dat Luther naar het witte doek ging verhuizen. Idris gaf maar niet toe of het écht ging gebeuren, maar daar komt nu verandering in. "Aan de mensen die van mijn films en zo houden: 'Ik ga dit jaar Luther: The Movie maken'", vertelt de acteur in zijn radioprogramma All-New Capital Weekender

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Idris Elba komt volgende maand terug als Luther op Netflix

"Ik heb er superveel zin in en ik hoop dat de fans ook enthousiast zijn. De film heeft lang op zich laten wachten", gaat Idris verder. Wanneer Luther: The Movie in de bioscoop verschijnt, blijft onduidelijk. Ook is het niet bekend welke oud-castleden hem zullen vergezellen. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Idris Elba verklapt verfilming van hitserie Luther

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!