Beeld © ANP

Gordon wil spreektijd in Tweede Kamer: 'We can do this'

23 februari 2021 09:40

Gordon (52) blijft handtekeningen verzamelen voor zijn petitie voor het stoppen van anonieme haatberichten op internet en social media. De zanger wil voor donderdag 22.00 uur de 40.000 bereiken zodat hij spreektijd krijgt in de Tweede Kamer, laat hij dinsdag weten op Instagram. De teller van de petitie die Gordon vorige week donderdag is gestart, staat dinsdagochtend op ruim 24.000.

"Nu al eeuwig dankbaar"

De zanger wil dat het niet meer mogelijk is dat mensen anoniem onaardige reacties plaatsen op internetfora en social media. Hij wil dat er een identiteitsbewijs aan een account wordt gekoppeld om dit te voorkomen. Ook vindt Gordon dat er wetgeving moet komen rondom grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat tegen een persoon of geloof.

De zanger is erg blij dat al zo veel mensen hun handtekening hebben gezet, maar hoopt op nog veel meer steun. "Nu al eeuwig dankbaar, we can do this!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Al meer dan 20.000 mensen ondertekenen petitie Gordon

Gordon ondernam vorige week ook juridische stappen tegen mensen die anoniem haatzaaiende en discriminerende reacties over hem plaatsten op de website Mediacourant. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en kijkt of er tot vervolging kan worden overgegaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!