Maxime Meiland en haar dochter Claire Beeld © Instagram @maximemeiland

Chateau Meiland krijgt tik op vingers: 'Claire moet minder in serie'

23 februari 2021 09:56

Na het debacle met hun woonboerderij in Hengelo hebben de Meilandjes nog een tegenslag te verwerken. De kleine Claire (3) mag niet meer zo vaak voorkomen in hun realityserie 'Chateau Meiland'. Dat onthult Erica (56) in 'Veronica Magazine'.

"De inspectie doet net alsof ze hard aan het werk is"

"Onze kleine Claire gaat er dit seizoen min of meer uit", vertelt Erica aan Veronica Magazine. De inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft namelijk ingegrepen en gezegd dat de 3-jarige 'maar vijf keer per jaar op tv' mag komen. "Erg jammer, ook voor de kijkers", stelt haar oma. "Claire hobbelde altijd gewoon mee, maar de inspectie doet net alsof ze hard aan het werk is." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meilandjes hebben boerenvilla in Hengelo verkocht

Het maakt de opnames een stuk moeilijker. "Als wij nu aan het draaien zijn en Claire zit ergens waar wij moeten zijn, moet zij uit beeld", legt Erica uit. De familie geeft haar dan haar iPad, zodat ze zich kan vermaken. De Meilandjes laten het er niet bij zitten. "De producent is met een advocaat bezig om te kijken of we er iets tegen kunnen doen, want het is niet werkbaar", aldus Erica. "De eerste drie afleveringen is ze waarschijnlijk nog wel te zien. Maar ja, daarna kwamen er twee dames van de inspectie..."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Dit is de nieuwe miljoenenvilla van Martien Meiland'

Chateau Meiland keert op 1 maart om 20.30 uur terug bij SBS6. De eerste beelden van het nieuwe seizoen zie je in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!