Beeld © ANP

Gwyneth Paltrow vindt zichzelf trendsetter vanwege corona

23 februari 2021 15:59

Gwyneth Paltrow (48) draait haar hand er niet voor om zichzelf een voorloper van bepaalde trends te noemen. Nu kunnen we de mondkapjes die we vanwege de coronapandemie massaal dragen niet echt een trend noemen, maar hoe dan ook, Gwyneth vindt dat zij heeft bijgedragen aan de populariteit ervan.

"En dan wordt het overgenomen door de cultuur"

Toen de 48-jarige in februari - vlak voordat de coronapandemie om zich heen greep in de Verenigde Staten - al een mondmasker droeg in het vliegtuig, verklaarde iedereen haar naar eigen zeggen voor gek. Dat laat Gwyneth zich ontvallen in The New York Times. "Dit is een bekend patroon in mijn leven," vertelt de actrice aan de krant. "Ik doe iets vroeg, en dan zegt iedereen: 'Wat is ze aan het doen? Ze is krankzinnig.' En vervolgens wordt het overgenomen door de cultuur."

Dit is niet voor het eerst dat de Amerikaanse soortgelijke uitspraken doet. In 2018 stelde ze dat zij ook degene was die yoga populair heeft gemaakt. "Ik deed onlangs een yogales in L.A. en het 22-jarige meisje achter de balie vroeg me: 'Heb je ooit eerder yoga gedaan?'", vertelde ze toen aan het Amerikaanse modetijdschrift Magazine. "Ik draaide me om naar mijn vriend en had zoiets van: jij hebt deze báán omdat ik al eerder yoga heb gedaan."

The New York Times vroeg haar ook naar haar beweegredenen achter de veelbesproken foto uit februari 2020 waarop ze een mondmasker draagt. De actrice legt uit dat ze de selfie nam tijdens haar reis naar Frankrijk 'toen het allemaal losbarstte' [corona, red.]. "Ik droeg [het mondkapje] in het vliegtuig, maar niet naar het feest waar ik heen ging, en uiteindelijk kreeg ik Covid. Toen ik thuiskwam was ik een van de eersten die ermee besmet was geraakt."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Gwyneth Paltrow zet Valentijnsvibrator op de markt

Veel volgers reageren nu naar aanleiding van het artikel allesbehalve positief op de geplaatste foto. 'Serieus? Je hebt geen trend bedacht! Doe normaal!' schrijft iemand. Een andere Instagrammer laat weten: 'Je hebt het dragen van maskers niet bedacht, echt houd je mond.' Verder pent iemand: 'Gwyneth is het vrouwelijke equivalent van Donald Trump die parallelle waanzin promoot om zijn ego eindeloos te voeden.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!