BTS Beeld © Getty Images

MTV Unplugged is terug: populaire groep BTS vanavond op podium

23 februari 2021 17:17

Toen het begon in de jaren 90 was het direct een enorme hit: MTV's iconische programma 'Unplugged'. Niet gek dus dat de show, waarin artiesten de kans krijgen hun nummers live en akoestisch ten gehore te brengen, met enige regelmaat een comeback maakt. Zo ook vanavond.

Aan K-Pop-sensatie BTS de eer om hun nummers akoestisch te laten horen aan hun talloze fans en potentiële nieuwe luisteraars. Zet je wekker, want het is een uitgelezen kans om de populaire boyband te zien optreden alsof je vooraan staat bij hun concert. Precies waar we aan toe zijn in deze tijden en het is nog voor noppes ook.

De jongens zullen rechtstreeks vanuit het Zuid-Koreaanse Seoul nooit eerder vertoonde versies van hun hits spelen, zoals 'Dynamite' en 'Live Goes On'. Fans gaan alvast uit hun plaat:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zuid-Koreaanse band BTS zingt nu in het Engels

Het eerste seizoen van Unplugged was al in 1989 op de buis. Het was voor veel vooraanstaande artiesten een kans om hun nummers op een andere manier te laten horen aan het publiek, en die kans grepen ze graag: onder anderen Alicia Keys, Pearl Jam, Eric Clapton, Mariah Carey, Nirvana, Bob Dylan, Jay-Z en Shakira gingen BTS voor. Menig artiest scoorde een hit met een Unplugged-versie van een lied, zoals Mariah met haar cover van Jackson 5-lied 'I'll Be There' in 1992.

Het programma was in zijn reguliere vorm te zien tot 1999 en keerde daarna met regelmaat terug tot 2009. In het laatste decennium maakte het programma sporadische comebacks, zoals vanavond. Shawn Mendes deed eerder ook al aan zo'n special mee, evenals Adam Lambert en Miley Cyrus.

Bekijk hier het optreden van Elton John in Unplugged

Geen verkeerd rijtje dus om tussen te staan voor BTS, dat vorig jaar tijdens de VMA's nog vier awards in de wacht wist te slepen. De jongens scoorden in de categorieën Best Pop, Best Group, Best K-pop en Best Choreography. 

MTV Unplugged is vannacht om 03.00 uur Nederlandse tijd te zien op MTV. Morgen, woensdag 24 februari, om 23.00 uur zendt de zender een herhaling uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BTS vestigt record met livestreamconcert

Ook onze vaderlandse sterren slepen regelmatig MTV-prijzen in de wacht:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!