Rob Stenders Beeld © ANP

Rob Stenders keert na 25 jaar terug bij Radio Veronica

23 februari 2021 16:05

Rob Stenders (55) maakt de overstap naar Radio Veronica. De dj gaat samen met zijn vaste sidekick Caroline Brouwer (50) bij Veronica iedere dag de 'Bonanza' presenteren. Ook is hij aangesteld als nieuwe zendermanager, heeft Talpa Radio dinsdag bekendgemaakt.

"Dat ik nu de kans krijg om als zenderbaas de koers van dit station te bepalen en zwart-op-wit het vertrouwen en de vrijheid heb gekregen om er de zender van te maken waar ik in geloof, maakt de cirkel rond"

Rob maakte eerder tussen 1987 en 1995 radio voor Veronica, toen de zender nog onderdeel uitmaakte van het publieke bestel. Hij presenteerde er spraakmakende programma's als Stenders & Van Inkel, D'Rob of D'ronder en Shockradio. Sinds 2015 is hij te horen op NPO Radio 2, waar hij het populaire middagprogramma Stenders Platenbonanza presenteert. Bij Veronica wordt hij behalve programmamaker ook eindverantwoordelijk voor de muziek en programmering van het station.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Stenders zorgt voor woede Top 2000-fans: ‘Kan echt niet’

"Weggaan bij NPO Radio 2 is niet makkelijk", reageert Rob. "Maar de sleutels in handen krijgen om van Radio Veronica een muzikale vrijplaats voor liefhebbers te maken, zo’n kans krijg je maar één keer. Net als Radio Veronica ben ik geboren op 18 april, m’n eerste demo stuurde ik naar Veronica, het is de zender van Stenders & Van Inkel en zo’n beetje de helft van mijn radiobestaan. Dat ik nu de kans krijg om als zenderbaas de koers van dit station te bepalen en zwart-op-wit het vertrouwen en de vrijheid heb gekregen om er de zender van te maken waar ik in geloof, maakt de cirkel rond."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Stenders winnaar Pop Media Prijs

De overstap hing al jaren in de lucht. Beide partijen gaven al meerdere malen toe dat er gesprekken plaatsvonden. Afgelopen najaar werden de geruchten over een eventuele overstap weer sterker.

Talpa-radiodirecteur Marc Adriani is verheugd op zijn komst. "Het is een eer om het roer van Radio Veronica te overhandigen aan Rob Stenders. Als geen ander weet hij luisteraars mee te nemen in een muzikaal avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn passie voor muziek en het radiovak meeneemt naar het Veronica-team en haar luisteraars."

Rob is op 28 juni voor het eerst te horen op Veronica. Met zijn eerste werkzaamheden als zendermanager achter de schermen start hij volgens Talpa al iets eerder. Op dit moment is die functie nog tijdelijk in handen van Niels van Baarlen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Stenders had even geen privacy

"We vinden het natuurlijk jammer dat Rob en Caroline vertrekken bij BNNVARA, want we hadden ze het liefst nog heel lang bij ons gehouden", laat Gert-Jan Hox, contentdirecteur bij BNNVARA, weten aan RTL Boulevard. "Rob heeft bij ons op het allerhoogste niveau radio gemaakt, met een enorme toewijding en daardoor grote populariteit onder de luisteraars. Hij is daarnaast bovenal iemand met een scherp oor voor bijzondere platen die dankzij hem de weg naar het grote publiek weten te vinden. We wensen hem en Caroline veel succes bij Veronica. Rob en Caroline maken donderdag hun laatste Platenbonanza en Rob is vrijdag voor het laatst te horen met One Night Stenders. Voor de tijdelijke en nieuwe invulling van de programmering zijn we met de NPO in gesprek."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!