Rens Kroes Beeld © Instagram @renskroes

Rens Kroes over pittige eerste weken als moeder: 'Ik kón niet meer'

24 februari 2021 16:47

De wereld van Rens Kroes (33) staat op z’n kop sinds de geboorte van dochtertje Maya, zo vertelt ze enthousiast (en vermoeid) aan 'Kek Mama'. "Het is bizar hoe de liefde voor je kind het altijd wint van de vermoeidheid, hoe uitgeput je ook bent."

"Het is nu Maya voor en na, maar ik verwacht dat dit uiteindelijk wel weer bijtrekt"

Natuurlijk weet je nooit hoe een bevalling verloopt, maar Rens had vooraf al een duidelijk beeld van hoe ze het graag zou willen. "Het duurde allemaal iets langer – drie dagen – en het was ook zwaarder dan verwacht, maar: het gebeurde wel in het huis waar ik zelf opgroeide. Met iedereen om me heen", vertelt de superfoodkenner in het tijdschrift. En met iedereen bedoelt Rens ook écht iedereen. Naast haar doula, verloskundige, kraamzorg en vriend Sid, waren ook haar moeder en zus Doutzen aanwezig. 

Rens vertelt: "Tijdens de weeën zat ik volkomen in mijn eigen wereld, maar toch: níks ontging me. Want toen de verloskundige iets over het ziekenhuis zei, liet ik een resolute nee horen. Als het echt niet anders had gekund, dan was ik uiteraard meegegaan naar het ziekenhuis, maar ik voelde aan alles dat het goed zou komen. En dat kwam het."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rens Kroes laat voor het eerst gezicht dochter zien op social media

Na de geboorte van hun wondertje, bleven de kersverse ouders samen met Maya nog zo'n zes weken in Friesland. "Een waardevolle periode", aldus Rens. "Het was ontzettend fijn om dit samen te kunnen doen. Mijn moeder hielp me met gezond eten, een juiste dosis vitaminen, mineralen en shotjes Floradix voor ijzertoevoer, omdat ik veel bloed had verloren tijdens de geboorte. Ook mijn zus kwam regelmatig langs. Af en toe pakte ze de nachtdienst of een paar uurtjes overdag zodat ik even kon rusten."

En die hulp had Rens hard nodig. "In het begin barstte ik van de energie door alle adrenaline", legt de foodgoeroe uit. "Op een gegeven moment nekte het me. Ik was moe, zo moe, en kreeg huilbuien: ik kón niet meer. Nu slaap ik waar ik kan, maar echt veel is het niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rens Kroes blikt terug op heftige kraamtijd: verre van perfect

Die korte nachten doen ook haar relatie geen goed. "Sid en ik zijn al twaalf jaar samen, dus we kennen elkaar door en door, maar zelfs dan kun je elkaar af en toe nog verbazen in je nieuwe rol als vader en moeder", bekent Rens. "Dat heeft natuurlijk alles te maken met onze vermoeidheid, dat levert meer irritaties op dan normaal (...) Je leeft gewoon een beetje langs elkaar heen. Het is nu Maya voor en na, maar ik verwacht dat dit uiteindelijk wel weer bijtrekt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!