KJ Apa Beeld © Getty Images

KJ Apa over keerzijde succes Riverdale: 'Het is net een gevangenis'

24 februari 2021 21:24

KJ Apa is momenteel te zien in één van de populairste series van het moment: 'Riverdale'. Toch kan hij zelf niet zo genieten van het succes. In 'Interview Magazine' vergelijkt de 23-jarige de show zelfs met een gevangenis. 

"Er zijn zoveel beperkingen wat ik wel en niet kan doen"

Voor het tijdschrift gaat de acteur in gesprek met Demi Moore, zijn tegenspeelster in de film Songbird - die werd geschoten tijdens de pandemie. De Riverdale-ster moest voor de thriller afstand doen van zijn iconische rode lokken en dat voelde voor hem als een bevrijding. 

"Er zijn zoveel beperkingen wat ik wel en niet kan doen", legt hij uit. "Met dit personage was het zo van: 'Wauw, dit is hoe het is om mezelf echt op een natuurlijke manier uit te drukken.' Ik zat niet onder de make-up of haarproducten. Ik had lang haar en een baard. Ik voelde me gewoon vrij", aldus de acteur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pretty Little Liars-actrice al zoenend gespot met Riverdale-acteur

KJ vertelt dat er veel druk op hem ligt sinds hij gecast werd voor de rol van Archie Andrews. "Ik ben zo dankbaar voor de show en het succes ervan, maar tegelijkertijd komt er ook veel bij kijken." De enige die hem echt begrijpen zijn volgens de acteur zijn tegenspelers. Cole Sprouse, Jughead Jones in de serie, is volgens Apa enorm belangrijk voor hem geweest omdat 'hij dit al zijn hele leven doet'. 

"Ik probeer het vanuit het perspectief van een fan te bekijken om te begrijpen hoe ze denken", gaat de van oorsprong Nieuw-Zeelandse ster verder. "Maar er zijn momenten waarop ik denk: 'Ze hebben echt geen idee dat we echte mensen zijn. Ze kunnen ons niet scheiden van onze karakters.'" 

Dat heb je volgens de 23-jarige met andere beroepen niet. "Als acteur word ik op alles beoordeeld: mijn politieke mening, mijn mening over drugs, mijn mening over de mensen met wie ik wil zijn. Alles. Het is iets wat ik moest leren accepteren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vanessa Morgan uit Riverdale noemt zoontje River

Ook collega Luke Perry heeft hem enorm veel geleerd vertelt hij tijdens het openhartige gesprek. "Het was een zegen", blikt hij terug op hun tijd samen. "Toen ik voor het eerst te maken kreeg met succes, hield Luke me met beide benen op de grond (...) Soms praten mensen over ons werk als iets heel belangrijks, alsof niemand behalve wij dit kunnen. Luke had het vermogen om te zeggen: 'Blijf gefocust. Hou je koest. Ga naar huis. Kom op tijd en behandel mensen met respect.' Ik vond dat geweldig aan hem."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

90210-collega's staan stil bij overleden Luke Perry

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!