André, Monique en kleine Dré Beeld © ANP

Zo zag het afgelopen jaar van André en Monique eruit

10 maart 2021 11:00

Precies een jaar geleden was het niet 'Married at First Sight' dat het entertainmentnieuws domineerde, maar de hereniging tussen André Hazes (27) en Monique Westenberg (43). Na een turbulente periode besloten de twee weer met elkaar verder te gaan. Wat is er het afgelopen jaar allemaal gebeurd?

Op 27 februari 2020 kwam het grote nieuws naar buiten: André en Monique gaan weer als stel door het leven. Met een foto op social media maakten ze hun vernieuwde relatie Insta official. Een paar maanden daarvoor, in november 2019, hadden ze er een punt achter gezet, omdat André gevoelens had voor een ander. Niet veel later bleek dat die ander Bridget Maasland was. Luttele maanden later vergaf Monique André voor zijn keuzes en probeerde ze het weer met de zanger.

André wiste de periode met Bridget meteen van zijn Instagram-feed. Waar André en Bridget eerst nog hun liefdesgeluk met hun volgers deelden, werden vervolgens snel alle foto's verwijderd. Bridget reageerde op de hereniging met de woorden: "Ik wens ze alle geluk samen, dat zullen ze nodig hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B onder de indruk van raptalent van André Hazes

Een paar dagen later, op 1 maart, liet Monique zich op Instagram opnieuw uit over de hereniging. Hierbij leek ze een kleine sneer naar Bridget te maken: "Keihard gewerkt aan deze reis, maar het belangrijkste is de reis in jezelf die je aan het maken bent. Af en toe met harde lessen, maar die hebben we allemaal nodig in deze reis. Zes jaar geleden hebben we onze wegen samengevoegd en tja… soms is er even een zijspoor nodig dat je weer op het pad brengt van je bestemming."

Kort daarna begon de intelligente lockdown, waardoor André en Monique nog meer tijd met elkaar spendeerden. Die periode lijkt het stel goed te hebben gedaan. In mei liet Mo namelijk weten 'geheeld, geleerd, gegroeid, geliefd' te zijn en deelde ze een lieve foto van André.

Het is geen geheim dat Rachel Hazes het niet zo goed kan vinden met schoondochter Monique. Haar voorkeur ging uit naar Bridget, met wie zij wel door één deur kan. In juni liet Rachel zich uit over het liefdesleven van haar zoon. "Al wordt hij 100 jaar met die vrouw, prima. Ik gun hem zijn geluk. Ik heb niet zoveel met Monique," gaf ze toe in gesprek met RTL Boulevard. "Sorry, kon ik maar wel komedie spelen, dan was het allemaal makkelijker geweest. Het is een goede vrouw, alleen het is niet aan mij. Ik hoef er niet mee samen te wonen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes: 'Ik heb nog geen dag kunnen rouwen om André'

Hoewel Rachel en Monique misschien niet zoveel met elkaar hebben, zorgde Monique er wel voor dat André en Roxeanne weer met elkaar herenigd werden. Broer en zus hadden jarenlang geen contact met elkaar; de twee meden elkaar zelfs tijdens de jaarlijkse Holland Zingt Hazes-concerten. Afgelopen zomer kwam het toch weer goed tussen de Hazes-telgen en ontmoetten ook hun zoontjes elkaar voor het eerst.

Bovendien trok André in juni het boetekleed aan door middel van zijn nieuwe single 'Een Doodgewone Man'. Hierin zingt hij over de moeilijke periode waar zijn gezin doorheen ging. 'De afgelopen jaren hebben wij zó ontzettend veel meegemaakt én doorstaan. Dat je je nu zó kwetsbaar hebt opengesteld naar de 'wereld' toe zie ik als dapper. Je ego opzij en je hart dat spreekt', schreef Monique erover op Instagram.

In augustus gaf Monique een onthullend interview aan Beau Monde. Kort na de hereniging tussen André en Monique waren er namelijk al geruchten dat de vonk weer zou zijn overgeslagen tussen de twee toen André samen met Bridget op Curaçao was. Monique was toen ook op het eiland om samen met André voor hun zoontje te zorgen. Waar de vonk volgens die geruchten dan precies oversloeg? In een wc-hokje.

Monique zei daar in het blad het volgende over: "André kwam kleine André ha­len op het strand; hij kwam aanlopen en er sloeg in één keer een vonk over. Ik schrok heel erg en dacht: wat is dit? Hij gaf me een kus op mijn mond, waarvan ik ook schrok. Later legde hij uit: ‘Ik kwam aangelopen en ik voelde een vonk.'"

In december volgde de kers op de taart: André ging op een knie voor zijn grote liefde. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André en Monique doen vrijwilligerswerk, toevallig op Bonaire

Een paar dagen later liet ook Bridget weer van zich horen over de verloving. "Ik ben alleen wel heel erg benieuwd wie hij volgend jaar met kerst gaat vragen", zei ze toen. Even later gaf ze toe dat André haar óók ten huwelijk had gevraagd en dat zij ja had gezegd. Ook liet ze aan RTL Boulevard weten: "Ik ben echt heel blij voor ze en anderen zijn er meer mee bezig dan ik."

Eind december blikte André nog eens terug op de breuk met Monique in het programma Linda's Wintermaand. Het liep volgens hem al maanden niet lekker tussen het stel. "Ik had op een gegeven moment een eigen huisje en daar woonde ik al. We waren nog niet echt uit elkaar, maar ik zat op een gegeven moment op de bank en zei: 'Als jij niet kan leven met hetgeen wat mij gelukkig maakt, dan moeten we ermee stoppen.' Het ging over alcohol."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes deelt liefdevol vader-zoon moment

In januari leek de relatie van André en Monique sterker dan ooit. De twee lieten alle narigheid achter zich en focusten zich nu op gezinsuitbreiding. In een interview met Shownieuws in januari zei André: "In de zeven jaar dat wij samen zijn is het nog nooit zo goed gedaan als nu. Ik hoop dat we dit geluk door kunnen trekken en dat we volgend jaar met het nieuws kunnen komen dat we een tweede kindje krijgen."

Op 10 maart kwam dan toch het nieuws naar buiten dat André en Monique tóch uit elkaar gaan. Monique liet via haar management aan RTL Boulevard weten dat het André was die ervoor koos om bij het gezin weg te gaan

André reageerde ook op de breuk: "We hebben een hele hoop meegemaakt afgelopen jaren, en veel hobbels overwonnen. Maar het blijkt voor ons toch niet te werken op deze manier. Ik denk dat ik ook naar onze zoon toe met deze beslissing, hoe moeilijk en verdrietig ook, een betere vader kan zijn."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!