Josje Huisman Beeld © ANP

Josje Huisman: 'Feest zoveel je wilt, maar ruim wel je troep op'

25 februari 2021 15:02

Ook ex-K3-ster Josje Huisman (35) vindt iets van het feestje dat gisteren gaande was in het Amsterdamse Vondelpark. Op Instagram deelt ze haar mening, maar die wijkt af van die van de meeste andere BN'ers die zich tot nu toe lieten horen.

"Ga zo veel feesten als je wilt! Wees vrij en wees blij!"

Het liep gisteren helemaal uit de klauwen in het park, waar duizenden mensen, vooral jongeren, bijeen kwamen voor een feestje. Of eigenlijk: festival. Er klonk muziek uit de speakers, werd gedanst en volop gedronken. Vrijwel niemand droeg een mondkapje of hield 1,5 meter afstand. Burgemeester Halsema was ziedend: "Dit is opnieuw een massale overtreding van de coronaregels" zei ze erover. "De aanwezigen tonen geen enkel respect voor iedereen in de stad die zijn best doet om meer besmettingen te voorkomen."

Maar Josje lijkt het probleem niet in te zien. Sterker nog: ze moedigt een feestje juist aan. Het begon met de volgende story: 

Het incident van gisteren kreeg vandaag een staartje toen beelden opdoken van alle rommel die door de jongeren is achtergelaten. Veel BN'ers lieten zich daar woest over uit. Josje reageert ook, maar woest is ze niet: 'Ga zo veel feesten als je wilt! Wees vrij en wees blij! Maar ruim wel je troep achter je op hè' schrijft ze op haar Stories. 'En als de prullenbakken vol zijn, neem je het mee naar huis en gooi je het in je eigen prullenbak.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BN'ers boos om afval in het Vondelpark: 'Wat bezielt je'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Josje Huisman slikt haar placenta door

In de Story die daarop volgt vertelt ze dat ze begrijpt dat de bezoekers hun troep 'niet konden meenemen' omdat het park werd ontruimd. 'Maar de zomer komt eraan en dit is niet bepaald nieuw in parken. Ik zie ook overal die stomme mondkapjes op straat, het is gewoon storend. Op een gezicht en op straat.'

De zangeres doet er daarna nog een schepje bovenop door een bericht uit haar DM's te delen waar iemand schrijft gelukkig te worden van het Vondelpark-feestje: 'Ik zit toch thuis en was heel blij met de feestende jongeren. Ze gaven me weer hoop dat het nog niet voorbij is. We kúnnen nog terug naar normaal en zijn niet allemaal gebrainwasht gelukkig.' Josje plaatst een hartje bij die tekst.

Het ex-K3'tje laat zich wel vaker uit over de coronamaatregelen. In augustus riep ze Antwerpenaren op de straat op te gaan tegen de nieuwe maatregelen: 'Een avondklok. Verplichte mondmaskers. Je buren verklikken op aanraden van de politie... In Duitsland wéten ze dat het op die manier niet de goede kant op gaat. Wanneer staan we op in Antwerpen?' zei ze toen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Josje Huisman roept op tot verzet tegen Belgische coronaregels

Josje sloeg onlangs een nieuw carrièrepad in en lanceerde een boek:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!