Heidi Klum en haar dochter Leni Beeld © Getty Images/Instagram @leniklum

Heidi Klum stak stokje voor modellencarrière dochter

26 februari 2021 12:07

Het modellenbloed stroomt waar het niet gaan kan, maar daar heeft Heidi Klum (47) een stokje voor gestoken. De 16-jarige dochter van het topmodel werd als 12-jarige al gevraagd voor de camera te poseren, maar dat zag mama Heidi niet zitten.

"Ik smeekte m'n moeder, maar ik maakte geen kans"

Leni, de 16-jarige dochter van Heidi, kreeg op haar 12e al haar eerste modellencontract aangeboden gekregen. Maar het Duitse supermodel zag het niet zitten. "Ik heb uiteindelijk ja gezegd omdat ze nu oud genoeg is. Ze is bijna 17", vertelt Heidi nu aan People. Leni heeft inmiddels heel wat klussen gedaan. "Ze doet het fantastisch. Ze wil al zo lang model worden", vertelt haar trotse mama aan het Amerikaanse blad. "Haar eerste klus was de cover van de Duitse Vogue." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Seal bang dat Heidi Klum met kinderen naar Duitsland verhuist

Voor het modeblad poseerden Leni en haar moeder afgelopen december samen op de cover. "Het was een kwestie van tijd voor ik het zelf ging proberen als model", vertelde Heidi's dochter aan Vogue. Dat haar moeder het eerst niet toeliet, was een tegenvaller voor Leni. "Ik smeekte m'n moeder, maar ik maakte geen kans. Ik begrijp nu dat ik toen echt te jong was." Toen ze nog maar 12 was, werd ze bijvoorbeeld gevraagd voor het populaire merk Brandy Melville. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halloweenkoningin Heidi Klum brengt horrorfilm uit

Inmiddels is Leni klaar om de modellenwereld een poepie te laten ruiken en daar is Heidi maar wat trots op. "Er komt binnenkort nóg een cover uit. Ze opende de Berlijnse Fashion Week, waar ik haar voor het eerst op de catwalk heb gezien", vertelt Heidi. "Het is fantastisch om haar bezig te zien. Ze komt natuurlijk al haar hele leven met mij mee naar sets en ze is dus ook helemaal niet bang voor de camera." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!