Oprah Winfrey, Ashley Olsen en Mary-Kate Olsen Beeld © Getty Images

Oprah onder vuur om ongepaste vraag in interview Olsen Twins

26 februari 2021 13:40

In 2004 deden er vele verhalen de ronde over Mary-Kate en Ashley Olsen (34). De tieneridolen zouden problemen hebben met hun eetgedrag, wat voor een heleboel ophef zorgde. Oprah Winfrey (67) vond het destijds nodig om de meisjes te ondervragen over hun ogenschijnlijk problematische gewicht. Dat komt de talkshowkoningin 16 jaar later duur te staan. Het interview gaat namelijk viral en zorgt voor een hele hoop negativiteit rondom Oprah.

"Welke kledingmaat hebben jullie eigenlijk?"

Mary-Kate en Ashley waren in 2004 te gast bij The Oprah Winfrey Show. De meisjes kwamen hun film New York Minute promoten, maar in het interview met de talkshowkoningin ging het om hun kledingmaat. En dat terwijl Mary-Kate op dat moment een eetstoornis zou hebben. "Er doet een gerucht de ronde dat heel pijnlijk is voor jou, hè? Je weet wel, over het eten", begint Oprah tegen de destijds 18-jarige actrice. Mary-Kate ging een jaar na het interview naar een kliniek voor haar eetstoornis. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mary-Kate Olsen voert druk op in scheiding van Olivier Sarkozy

"Mensen schrijven wat ze willen. We proberen het goede en het slechte allebei achterwege te laten. Het hoort bij het vak. Je bent of te dik of te dun en mensen schrijven gewoon wat ze willen", reageert Ashley, die haar tweelingzusje in bescherming probeert te nemen. Maar Oprah walst eroverheen. "Welke kledingmaat hebben jullie eigenlijk?" vraagt ze de meisjes. De tweeling probeert uit te leggen dat ze heel klein en ielig zijn en niet veel met hun gewicht bezig zijn. "Wat interessant. Ik ben geobsedeerd met mijn gewicht", reageert de talkshowkoningin cynisch. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Carrière Mary-Kate Olsen reden voor breuk met Olivier Sarkozy'

Het interview valt niet in goede aarde nu het opeens weer opduikt. Zo wordt het door meerdere TikTok-gebruikers bestempeld als 'problematisch'. 'Ashley antwoordt namens Mary-Kate, omdat ze ziet hoe ongemakkelijk haar zusje ervan wordt', reageert er eentje. 'Ik snap dat het een andere tijd was, maar hoe kwamen ze erbij dat dit oké zou zijn?!' vraagt een ander zich af. 'Oprah had beter moeten inschatten waar ze doorheen gingen. Zeker als je bedenkt hoeveel er werd gezegd over Oprahs eigen gewicht', vindt een derde. 

Oprah komt wel vaker onder vuur te liggen, zo ook om haar uitspraken over het coronavirus. Je ziet het in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!