Captain Tom Moore vorig jaar april tijdens het wandelen van zijn rondjes. Beeld © AP

Coronaheld Tom Moore geëerd met erewacht tijdens uitvaart

27 februari 2021 13:59

De uitvaart van de Britse coronaheld Tom Moore is zaterdag begonnen in het Verenigd Koninkrijk. De lijkwagen met het lichaam van 'Captain Tom' arriveerde aan het eind van de ochtend bij het crematorium in Bedford, bericht de BBC. Daar vuurde een 14-koppige militaire erewacht drie salvo's af.

Moore kreeg in zijn land een heldenstatus dankzij zijn wandelactie om tijdens de pandemie geld op te halen voor de gezondheidszorg. Die leverde tientallen miljoenen op. Toen de 100-jarige Brit dit jaar zelf besmet raakte met het coronavirus en overleed, leidde dat tot veel verdrietige reacties.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wandelende veteraan Tom Moore krijgt eigen biopic

Hoewel vanwege de coronacrisis slechts acht familieleden aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart, wordt het volgens de nabestaanden wel een 'spectaculaire' gebeurtenis. Zo vloog als eerbetoon een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog langs. Het ging om een C-47 Dakota. Op de grafkist van Moore lagen een Britse vlag en zijn onderscheidingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britten tonen waardering voor overleden coronaheld Tom Moore

Op meerdere plaatsen in het land, waaronder ook het dorp waar Moore woonde, zullen aan het begin van de uitvaart de kerkklokken honderd keer klinken. Zanger Michael Bublé heeft een versie opgenomen van het nummer 'Smile' die tijdens de plechtigheid te horen zal zijn. Aan het eind van de ceremonie klinkt op verzoek van Moore het nummer 'My Way' van Frank Sinatra.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!