Chantal Janzen Beeld © ANP

Chantal Janzen over make-overshow: 'Iedereen verdient Leco en Fred'

1 maart 2021 07:00

Vanaf woensdag zien we Chantal Janzen (42), Fred van Leer (44) en Leco van Zadelhoff (52) in een felroze camper door het land trekken om nietsvermoedende mensen een make-over te geven. Het drietal neemt de kandidaten onder handen in In 'Chantal’s Beauty Camper', en de presentatoren doen alvast een boekje open.

"Het is ontroerend om te zien hoe weinig mensen positief zijn over hun eigen lichaam" 

"Het is ontroerend om te zien hoe weinig mensen positief zijn over hun eigen lichaam" zegt Fred tegen ANP.  "Als je mensen voor een spiegel zet, benoemen ze altijd eerst datgene wat ze niet mooi vinden aan zichzelf. Als ze niet blij zijn met hun buik, zijn ze daar zo op gefocust en zien ze de rest niet meer. Dan zeg ik: ‘Je moet niet zeggen dat je enorme heupen hebt, optisch gezien heb je een slanke taille’. Je moet het gewoon omdraaien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal eerlijk over gebruik fillers: 'Dacht dat het nodig was'

Het idee voor een make-overprogramma ontstond door berichten die Chantal ontving op social media. "Mensen reageren vaak op mijn foto’s als ik totaal in de glam zit. Dan zeggen ze: 'Ja, je ziet er prachtig uit, maar jij hebt makkelijk praten. Jij hebt Leco en een stylist'", vertelt Chantal. "Toen dacht ik: iedereen verdient een Leco en een Fred, we gaan gewoon het land in."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fred van Leer denkt nog vaak terug aan woorden Splinter Chabot

De kandidaten zijn opgegeven door vrienden of familie en worden thuis of op het werk overvallen. "Dat maakt het heel puur" zegt Chantal daarover. "Als je ze uitnodigt in de studio, doen ze mascara op, lippenstift. Nu maken ze de deur open zonder bh, op blote voeten en met de haar in een knot. En dan vertellen ze bijna allemaal dat ze het zichzelf niet gunnen er mooi uit te zien, of geen tijd hebben."

Leco en Fred gaan vervolgens met ze aan de slag. Leco verzorgt het haar en de make-up, Fred zorgt voor een passende outfit en de styling. Maar, benadrukken ze, de kandidaten krijgen géén complete metamorfose. "We willen ze juist laten zien hoe ze met kleine veranderingen een hele andere uitstraling kunnen creëren" legt Leco uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leco viert vijftiende verjaardag dochter: 'Trots op je, lieve Robbie'

Volgens hem gaat het programma dan ook verder dan alleen het uiterlijk. "Als je iets met die buitenkant doet, dan zorgt dat ervoor dat er ook iets met de binnenkant gebeurt. We zijn eigenlijk bezig met uitstraling, met mensen zich mooi laten voelen." Chantal hoopt ook dat mensen naderhand weer wat positiever naar zichzelf kunnen kijken. "Wij halen ze als het ware door de wasstraat maar er hebben geen tovertrucs plaatsgevonden."

De make-overs zorgen geregeld voor emotionele reacties. "Partners zien ineens weer de sprankeling in de ogen van hun vrouw, waardoor ze soms beginnen te huilen" vertelt Fred. "Dat is heel mooi om te zien." Ook Chantal kijkt met warme gevoelens terug op de draaidagen. "We waren eigenlijk als vrienden een soort van op vakantie door het land, hebben we ons vak uit kunnen oefenen en mensen blij gemaakt. Dat was echt een win-winsituatie."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!