Eva Jinek Beeld © ANP

Eva Jinek drinkt geen druppel meer: 'Alles of niets'

1 maart 2021 12:37

Soberheid is tegenwoordig een deugd voor Eva Jinek (42). De talkshowhost laat de drank namelijk achterwege en is inmiddels alweer 56 dagen alcoholvrij, vertelt ze in haar column voor haar eigen site.

"Bij mij is het alles of niets, dus in het weekend drink ik ook niet"

Eva last wel vaker een 'alcoholvrij talkshowseizoen in', legt ze uit op haar site. "Ik ben een Tsjech van oorsprong en wij beschouwen bier als een soort levenselixer", meldt ze er half grappend bij. Maar de presentatrice ligt regelmatig pas heel laat in bed en is vervolgens weer om 07.30 uur uit de veren 'wegens kind, talkshowappgroep en kijkcijfers'. Het was tijd voor verandering. "Het is een goed idee om drank uit te sluiten, hoe gezellig het ook is om na de uitzending wat te drinken", vindt Eva. Of ze weleens van een 0.0%-biertje geniet, vertelt ze er niet bij. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gebit Carice van Houten onderwerp van gesprek onder Jinek-kijkers

"Bij mij is het alles of niets, dus in het weekend drink ik ook niet", gaat Eva verder. Wanneer ze de motivatie kwijt is, googelt ze voor- en na-foto's van anderen die geen alcohol meer drinken. "Eén blik op mensen die er geweldig veel beter uitzien als ze zijn gestopt, is vaak genoeg om elke twijfel te stoppen." Eva hoopt elke keer dat ze een tijdje geen alcohol heeft gedronken dat er een soort mirakel gebeurt, maar 'dat is niet zo'. Toch ziet ze teveel positieve kanten. "Je huid wordt er beter van en je hoeft geen tijd meer te besteden aan beslissen of je wel of niet gaat meedrinken als iemand een fles opentrekt."

Eva hoeft haar brakheid dan ook niet meer te verbloemen voor haar zoontje. Hoewel ze niet vaak openhartig spreekt over Pax, deed ze dat laatst wel. Je ziet het in de video hieronder. 

Eva Jinek kan tranen niet bedwingen om zoontje Pax

01:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!