Guusje Nederhorst en Babette van Veen Beeld © ANP

Babette van Veen had veel moeite met laatste periode Guusje

2 maart 2021 11:56

In een nieuwe aflevering van de online serie van William Rutten (51) vertelt actrice Babette van Veen (52) geëmotioneerd over de laatste periode in het leven van Guusje Nederhorst, haar vriendin die zeventien jaar geleden op 34-jarige leeftijd overleed. "Het moeilijke is dat ze ervoor koos die tijd alleen door te maken."

"Ik heb er veel moeite mee gehad dat ik nooit heb kunnen zeggen: ik hoop dat je wel weet dat ik er ben"

Babette werkte op meerdere vlakken met Guusje samen: ze speelden samen in Goede Tijden, Slechte Tijden en vormden met Katja Schuurman het zangtrio Linda, Roos en Jessica. Des te lastiger vond ze Guusjes periode voor haar overlijden: "Het moeilijke was dat zij ervoor had gekozen de laatste tijd van haar leven alleen door te maken. Dat is ieders goed recht. Maar dat heeft er wel voor gezorgd dat het voor heel veel mensen, ook voor mij, als een enorme klap kwam."

"Ik heb er heel lang veel moeite mee gehad dat ik nooit heb kunnen zeggen: ik hoop dat je wel weet dat ik er ben, of zo. Ook al heb je er geen behoefte aan, want dat kan natuurlijk. Maar het zou wel voor heel veel mensen hebben gescheeld als we dat hadden geweten" vertelt ze aan de fotograaf in Op de Gevoelige Plaat.

Ze gaat verder: "En met zulke heftige dingen is het ook zo: je weet dat iemand ziek is, maar op zo'n jonge leeftijd is dat toch heel moeilijk om dat te aanvaarden. Daardoor is het een hele moeilijke tijd in mijn leven geweest." 

De tekst gaat verder onder de foto.

Linda, Roos en Jessica
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dean Woesthoff lijkt sprekend op Guusje Nederhorst op deze foto

Volgens William kwam Guusje, ondanks deze zware periode, over als iemand die het leven positief in zag. "Dat leek voor de buitenwereld zo", reageert Babette daarop. "En ze was ook echt heel positief, maar ze had ook wel haar dieptepunten. Dan kon echt niemand haar bereiken. En sommige mensen snapten dat niet en die kregen dan ruzie met haar. 'Waar was je nou?' En ik dacht altijd: laat haar maar gewoon."

Ze benadrukt daarmee de 'hele leuke vriendschap' die ze had met Guusje, die destijds getrouwd was met Dinand Woesthoff. "Ik had ook nooit die problemen met haar, want ik dacht: wat ze geeft is goed, en de rest is ook goed. Maar het was voor mij wel heel heftig, ja." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dinand Woesthoff viert 'feest' bij graf Guusje Nederhorst

Dinand is inmiddels getrouwd met Lucy, bij wie Guusje een speciaal plekje in haar hart heeft:

Lucy: 'Guusje heeft voor altijd haar plek en ik de mijne'

00:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!