Beeld © ANP

Petitie Gordon genoeg ondertekend: krijgt spreektijd in Kamer

02 maart 2021 22:36

De petitie van Gordon (52) voor het stoppen van anonieme haatberichten op social media en internet is dinsdag de 40.000 handtekeningen gepasseerd. Dat betekent dat de zanger spreektijd krijgt in de Tweede Kamer om het over het thema te hebben. Dat was ook het doel van Gordon.

"Er is dus wel degelijk behoefte aan een socialere manier met elkaar omgaan"

De zanger startte de petitie bijna twee weken geleden omdat hij vindt dat het niet meer mogelijk moet zijn dat mensen anoniem onaardige reacties plaatsen op internetfora en social media. Hij wil dat er een identiteitsbewijs aan een account wordt gekoppeld om dit te voorkomen. Ook vindt Gordon dat er wetgeving moet komen rondom 'grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat tegen een persoon of geloof.'

'Er is dus wel degelijk behoefte aan een socialere manier met elkaar omgaan op social media en internet. Vooral de jongere generatie zal hiervan uiteindelijk profijt gaan krijgen als je niet meer zomaar klakkeloos en anoniem mensen kan bedreigen en pesten, discrimineren op welke grond dan ook', schrijft de zanger op social media.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gordon vindt Jan Smit in The Voice 'geen toevoeging'

Gordon ondernam ook juridische stappen tegen mensen die anoniem haatzaaiende en discriminerende reacties over hem plaatsten op de website Mediacourant. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en kijkt of er tot vervolging kan worden overgegaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!