Riverdale Beeld © Dean Buscher

Riverdale neemt een break: drie maanden niet te zien bij Netflix

3 maart 2021 17:06

Het coronavirus is nog altijd dagelijkse kost en ook de cast van 'Riverdale' had meerde malen te dealen met alle gevolgen van de maatregelen. Zo ging onder andere de filmset een paar keer op slot, wat zorgde voor flink wat vertraging. Inmiddels is het vijfde seizoen in volle gang, maar binnenkort moeten we wéér drie maanden zonder de populaire show doen.

Eind januari ging het vijfde deel van start bij Netlix. Alhoewel, vijfde... het begin van het nieuwe seizoen moet je eigenlijk zien als het einde van seizoen vier. Omdat vanwege corona de opnames een tijd stillagen, zien we in de eerste afleveringen nog hoe Betty, Archie, Veronica en Jughead eindelijk hun 'senior prom' krijgen en vervolgens ieder hun eigen weg gaan. De échte twist zit 'm in de tijdsprong die de show maakt: Riverdale gaat zeven jaar vooruit in de tijd. En dat heeft natuurlijk zo zijn gevolgen...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

KJ Apa over keerzijde succes Riverdale: 'Het is net een gevangenis'

Net nu we er weer helemaal lekker inzitten, moeten we alweer afscheid nemen van de cast en hun avonturen. Dat heeft alles te maken met de midseason break waar we volgende maand mee te maken krijgen. Hoewel we normaal gesproken blij zijn met het feit dat Netflix gelijkloopt met The CW, waar Riverdale in Amerika te zien is, betekent dat ook dat de streamingdienst zich aan het uitzendschema moet houden. Het is in dit geval dus niet mogelijk om meer afleveringen online te zetten, want die zijn er gewoonweg nog niet. En dat is balen voor alle fans.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pretty Little Liars-actrice al zoenend gespot met Riverdale-acteur

De voorlopig laatste aflevering is op 8 april te zien bij Netflix, daarna ligt het een paar maanden stil. Pas in juli keert de populaire show terug met aflevering twaalf. De schrijvers kennende, zullen we de drie maanden moeten gebruiken om bij te komen van alles wat er in de laatste aflevering staat te gebeuren. Het vijfde seizoen van Riverdale bestaat uit in totaal negentien afleveringen.

Riverdale seizoen vijf is nu te zien bij Netflix. Geen abonnement? Wellicht zijn deze series meer iets voor jou:

'Oude series nog voor veel mensen reden om abonnement te nemen'

03:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!