Alec Baldwin Beeld © ANP

Alec Baldwin vertrekt van Twitter na gedoe over accent-opmerking

4 maart 2021 12:34

De soap rondom Alec Baldwin (62) gaat nog even door. De acteur laat op Instagram weten zijn Twitter-account te hebben gedeactiveerd, naar aanleiding van de bakken kritiek die hij er eerder deze week ontving. 'Je kunt nergens meer ironisch zijn' lucht hij zijn hart in de video.

"Wisselende accenten? Dat klinkt... fascinerend"

Alec ontving de kritiek nadat hij reageerde op de Golden Globes-winst van de Amerikaanse actrice Gillian Anderson voor haar vertolking van de Britse premier Margaret Thatcher in de Netflix-serie The Crown. "Wisselende accenten? Dat klinkt... fascinerend", grapte hij, duidelijk refererend aan de commotie die eind vorig jaar ontstond toen op sociale media werd gesuggereerd dat zijn vrouw Hilaria deed alsof ze een Spaans accent had, terwijl ze volgens oud-klasgenoten vroeger gewoon Engels sprak en Hillary genoemd werd.

In de video op Instagram zegt de acteur dat hij klaar is met Twitter omdat gebruikers de ironie achter zijn reactie over Anderson niet begrepen. "Natuurlijk kan je op Twitter niet meer ironisch zijn. Je kan überhaupt in de VS al niet meer ironisch zijn omdat het tegenwoordig zo'n gespannen, gestreste en onaangename plek is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin bijt van zich af na kritiek op zesde kind

Alec zegt verder een 'enorme fan' van Gillian te zijn, en dat hij met zijn reactie alleen maar wilde illustreren dat 'multiculturele uitingen die belangrijk zijn voor wie of wat dan ook, een privézaak zijn'. Daarnaast bestaat Twitter volgens hem uit één derde 'interessante berichten', één derde 'saaie, oninteressante, kinderlijke onzin' en de rest - 'of misschien wel meer' - uit 'verachtelijke haat en boosaardigheid en onaangenaamheid'. 

De acteur zegt nu op zoek te gaan naar een andere nieuwsbron, en bedankt zijn Insta-volgers hartelijk voor hun steun.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Golden Globes vanuit de woonkamer: zo zagen de sterren eruit

Afgelopen weekend was de uitreiking van de Golden Globes, en er vielen niet alleen tranen van geluk:

Tranen van verdriet bij uitreiking Golden Globes 2021

04:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!