Bibian Mentel Beeld © ANP

Bibian Mentel uitbehandeld na uitzaaiingen in hersenen

5 maart 2021 12:22

Het gaat niet goed met Bibian Mentel (48). Uit een update over haar gezondheid blijkt dat de artsen onlangs uitzaaiingen gevonden hebben in haar hersenen. In tegenstelling tot de afgelopen vijftien keer, is er deze keer geen behandelplan meer mogelijk.

"Doorzetten, dat is haar eerste natuur. Positief blijven en doelen stellen"

Op 9 maart zou Bibian eigenlijk een digitale masterclass geven, een van haar laatste bucket-listdromen. 'Bibian, haar man, familie en iedereen die Bibian in het hart heeft gesloten (en zijn we dat niet allemaal?) wisten dat deze dag ooit zou komen, maar uiteraard was er de hoop dat deze fase nog lang uitgesteld kon worden', laat de organisatie weten namens de drievoudig paralympisch snowboardkampioene en haar man.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Annink brengt bijzondere ode aan Bibian Mentel

Hoewel Bibian het advies heeft gekregen afscheid te nemen van haar naasten, gaat het naar omstandigheden goed en heeft ze besloten tot de laatste dag te blijven genieten van het leven. Ze staat er dan ook op dat de seminar van 9 maart gewoon doorgaat. Ondanks alles. 

'Want doorzetten, dat is haar eerste natuur. Positief blijven en doelen stellen. Daarom is afblazen voor haar geen optie. En wij steunen dat', aldus de organisatie. 'Ons doel is om van dit seminar een onvergetelijk moment voor Bibian en Edwin te maken. En een waanzinnig inspirerende sessie voor jou.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Speciaal Cruyff Court voor Bibian Mentel: 'Niet durven dromen'

Edwin Spee, de man van Bibian, schuift op 7 maart aan bij Humberto Tan om meer duidelijkheid te geven. Twee dagen later, op 9 maart, vindt alsnog de Winnaarsmentaliteit-seminar plaats, waarvan alle opbrengsten naar Bibian en haar familie gaan. 

Bij Bibian werd op 27-jarige leeftijd botkanker geconstateerd waarna een onderbeen werd geamputeerd. Daarna keerde de kanker diverse keren terug. Afgelopen december ging ze nog onder het mes. RTL Boulevard sprak met Bibian voorafgaand aan de operatie.

Bibian Mentel over nieuwe operatie: 'Even een tegenvaller'

00:21

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!