Beeld © ANP

Eerste proefconcert in Ziggo Dome van start gegaan

06 maart 2021 07:00

Zo'n 1300 mensen verzamelen zich zaterdag bij de Ziggo Dome voor het eerste proefconcert van dit weekend. Tijdens het zogeheten Back To Live-evenement van ID&T en MOJO, dat onderdeel is van het onderzoek van Fieldlab Evenementen, treden onder anderen Sunnery James & Ryan Marciano, Sam Feldt, Lucas & Steve en Lady Bee op.

Net als bij eerdere proefevenementen, moeten bezoekers een negatieve uitslag van een coronatest tonen en aan de deur vinden temperatuurmetingen plaats en, steekproefsgewijs, een sneltest. De 1300 bezoekers van het dancefeest worden verdeeld in vijf 'bubbels' van 250 personen en een groep van vijftig personen. Ook krijgen ze een bewegingssensor, zodat achteraf te zien is hoe veel contact ze onderling hebben gehad. Een paar dagen later moeten de bezoekers zich opnieuw laten testen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste proefevenement succesvol: geen coronabesmettingen

Het dancefeest is een van de vier evenementen die in maart plaatsvinden in het kader van de proefevenementen van Fieldlab. Op die manier wil de organisatie kijken hoe op een veilige manier grotere bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden tijdens de coronacrisis. Op zondag verzorgt André Hazes in dezelfde zaal ook een concert met gastoptredens van onder meer Sophie Straat en Peter Pannekoek.

Op 13 maart vindt op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen een dancefestival plaats met twee podia. Onder anderen Joris Voorn, Reinier Zonneveld, Colin Benders, Nicky Elisabeth en Philou Louzolo staan op de line-up. Een dag later wordt de reeks afgesloten met een popfestival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Evenementenbranche maakt plan voor terugkeer naar oude normaal

Het animo voor deze proefevenementen was groot. De kaarten waren binnen twintig minuten uitverkocht en op het hoogtepunt stonden maar liefst 100.000 mensen in de wachtrij om een kaartje te bemachtigen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!