Songfestival Beeld © ANP

Zo klinken de songfestivalliedjes van Estland, Denemarken en Portugal

07 maart 2021 09:22

Met opnieuw vier finales van Nationale Songfestivals achter de rug, wordt het deelnemersveld van het Eurovisie Songfestival in mei steeds duidelijker. Tijdens 'Super Saturday 2' kozen Estland, Denemarken en Portugal hun inzendingen voor het liedjesfestijn in Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalliedje Jeangu maakt weinig indruk bij bookmakers

Italië koos een winnaar van muziekfestival Sanremo, maar heeft daarmee nog niet meteen een act voor het songfestival te pakken. Uku Suviste komt namens Estland over een paar maanden naar Rotterdam met het nummer 'The Lucky One'. Hij zou vorig jaar ook al de Estse inzending zijn geweest, toen met het liedje 'What Love Is'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Armenië niet naar Ahoy en trekt zich terug uit songfestival

In Denemarken koos men tijdens het programma Dansk Melodi Grand Prix voor het duo Fyr & Flamme. Het tweetal gaat tijdens het liedjesfestijn het nummer 'Øve os på hinanden' (Practice on Each Other) ten gehore brengen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy neemt kritiek songfestivalnummer niet al te serieus

Portugal zendt voor het eerst in de geschiedenis een volledig Engelstalig nummer in: 'Love Is On My Side' wordt in mei door The Black Mamba vertolkt, zo werd bekend na de finale van het Portugese Festival da Canção.

In Italië werd rockband Måneskin tot winnaar van het muziekfestival Sanremo verkozen. Dat betekent alleen niet direct dat de band Italië vertegenwoordigt op het songfestival in Rotterdam. Dat wordt later bekendgemaakt. Francesca Michielin werd in 2016 bijvoorbeeld tweede, maar mocht destijds toch namens Italië deelnemen nadat rockband Stadio - de winnaar - daarvoor vriendelijk bedankte.

Een paar weken geleden was er ook al een zogenoemde Super Saturday. Toen kozen Noorwegen, Finland en Spanje hun inzendingen voor het songfestival.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!