Peter Pannekoek Beeld © ANP

Peter Pannekoek verrast 'vol zenuwen' bezoekers in Ziggo Dome

07 maart 2021 16:48

Peter Pannekoek (34) staat vandaag voor het eerst in maanden weer op het podium. De cabaretier verzorgt als 'special guest' een optreden tijdens het proefevenement van Fieldlab Evenementen in de Ziggo Dome in Amsterdam. En da's na zo'n tijd best spannend, zegt hij.

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet ook een klein beetje zenuwachtig ben"

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet ook een klein beetje zenuwachtig ben. Ik heb zolang stilgestaan en om dan je eerste optreden na maanden in de Ziggo Dome te doen voor extreem veel mensen is wel gestoord, maar ik heb er ook heel veel zin in" zei de cabaretier. Als hij de afgelopen maanden wel had gespeeld, dan waren de zenuwen een stuk minder geweest. "Je moet het zien als sport: als je voetbalt en maanden geen bal hebt aangeraakt dan is het ook weer van: oh, kan ik het nog?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dré Hazes proost op vader tijdens proefconcert: 'Wat een geluk dit!'

Ook vindt Peter het gek dat straks een deel van de bezoekers een mondkapje draagt. "Ik heb nog nooit opgetreden voor een publiek met mondkapjes. Ik ben gewend dat ik de lach kan zien, iemand met een mondkapje op ziet er altijd chagrijnig uit. Ik ben wel benieuwd hoe dat gaat bevallen."

De cabaretier hoopt dat zijn volgende optreden niet al te lang meer op zich zal laten wachten: "Als het theater open mag, ga ik onmiddellijk het theater in met de try-outs van mijn nieuwe voorstelling DNA." Die show kan dan ook gelijk de planken op. "Omdat het pas de try-outs zijn gaat de show zich sowieso nog verder ontwikkelen in het theater. Ik hoop dat het snel weer mag. Daarom die ik ook mee aan dit evenement, omdat ik dit experiment belangrijk vind."

Na een proefevenement van Guido Weijers waren vorige week nul besmettingen geteld, maar niet iedereen had zich laten testen. Toen Hugo de Jonge daarop uitsprak dat het daarom geen betrouwbare meting was, beet Guido van zich af. De minister reageerde bij ons: 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!