Humberto Tan en Bibian Mentel Beeld © ANP

Humberto Tan deelt mooie woorden uit brief aan Bibian Mentel

08 maart 2021 17:44

Humberto Tan (55) heeft op verzoek van Bibian Mentel (48) man Edwin een brief voorgedragen die hij schreef aan de oud-snowboardster. De presentator klom in de pen voor 'Margriet', nadat vorige week bekend werd dat Bibian uitzaaiingen in de hersenen heeft en ze helaas niet meer te genezen is.

"Niemand weet wat je gaat zeggen, maar iedereen wil het graag horen"

"Lieve, lieve, lieve Bibian" begint Humberto, die daarop vertelt dat hij de brief in een video voorleest op verzoek van haar man Edwin. Humberto's brief verschijnt over twee weken in het tijdschrift Margriet, in een video op Instagram deelt hij een glimp ervan. Zo horen we hem vertellen over een toespraak van Bibian tijdens een benefiet in 2019 die hem zichtbaar is bijgebleven.

Het publiek was volgens Humberto muisstil: "Niemand weet wat je gaat zeggen, maar iedereen wil het graag horen" leest hij voor. Vervolgens citeert hij Bibian uit diezelfde toespraak: "'Ik was altijd een zondagskind, zonder tegenslagen, maar vanaf mijn zeventiende kreeg ik botkanker in mijn rechter onderbeen. Artsen zeiden dat ik niet meer zou kunnen snowboarden, zeven maanden later werd ik Nederlands kampioen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heldhaftig, indrukwekkend, een voorbeeld: social media vol bewondering voor Bibian Mentel

Die uitspraak typeert de krachtige mindset van Bibian, en werd gisteren opnieuw zichtbaar toen ze in Humberto haar verhaal deed over hoe het nu met haar gaat. "We pakken elke dag weer als een mooi moment" aldus de 48-jarige. "Dat klinkt heel cliché. Ik ben blij dat ik niet van het ene op het andere moment uit het leven ben gerukt, maar de kans heb met mijn gezin en vrienden om me heen al die laatste dingen die je nog wil zeggen, te zeggen. Daarom is nu iedere dag een cadeautje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel blijft genieten: 'Iedere dag is een cadeautje'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!