Anya Taylor-Joy in 'The Queen's Gambit' Beeld © Netflix

Netflix-serie The Queen's Gambit wordt omgetoverd tot musical

08 maart 2021 18:20

Het lijkt erop dat de megasuccesvolle Netflix-serie 'The Queen's Gambit' wordt omgetoverd tot een musical. De rechten voor de show zijn namelijk verkocht aan het entertainmentbedrijf Level Forward en die willen het naar de planken brengen, meldt 'Deadline'.

Het afgelopen jaar had Netflix een gigantische hit in handen met The Queen's Gambit. En dat smaakt naar meer. De serie gaat naar Broadway, meldt het Amerikaanse vakblad Deadline. Het entertainmentbedrijf Level Forward noemt het een 'privilege' dat ze het verhaal mogen vertalen naar een musical. Het is nog niet bekend of er al een cast is en wanneer de musical de planken opgaat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Queen's Gambit-actrice staat open voor vervolg

The Queen's Gambit is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1983. Netflix maakte er een serie van met in de hoofdrol Anya Taylor-Joy, die twee Golden Globe-beeldjes en twee Critics' Choice Awards voor haar vertolking kreeg. De show was ook de meest bekeken gescripte miniserie ooit voor Netflix, met meer dan 62 miljoen kijkers in de eerste maand. Het is nog niet bekend of er een tweede seizoen komt. In de video hieronder zie je waarom iedereen omvergeblazen was door de serie. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!