Beeld © ANP

Sophia Loren ontvangt award bij opening Oscarmuseum

09 maart 2021 03:37

In aanloop naar de opening van het Academy Museum of Motion Pictures wordt Sophia Loren (86) dit najaar geëerd met de Visionary Award. Die nieuwe prijs wordt vanaf dan ieder jaar uitgereikt aan "een artiest of academicus die heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van cinema". Dat heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences maandag bekendgemaakt.

Hoogleraar Haile Gerima krijgt van het museum dat de organisatie achter de Oscars in september opent de eerste Vantage Award, die jaarlijks zal worden toebedeeld aan een artiest of academicus die heeft geholpen filmverhalen in een breder perspectief te plaatsen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sophia Loren neemt prestigieuze prijs is ontvangst

Het Academy Museum opent op 30 september na bijna drie jaar vertraging de deuren in Los Angeles. Onder meer Tom Hanks, Annette Bening en voormalig Disney-baas Bob Iger waren betrokken bij de fundraising van het nieuwe instituut, dat 482 miljoen dollar heeft gekost.

In het museum zijn straks zo'n 10.000 rekwisieten als kostuums, decorstukken en filmapparatuur te bekijken. Onder meer het beruchte paardenhoofd uit The Godfather en de rode slippers van Dorothy uit The Wizard Of Oz worden er tentoongesteld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sophia Loren: ik was niet mooi genoeg

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!