Gordon Beeld © ANP

Gordon is zelf clean, maar deze BN'ers zijn dat volgens hem niet

09 maart 2021 18:27

Gordon (52) is momenteel druk verwikkeld in een strijd tegen online haat. Op de dag dat hij een petitie daarover aanbood bij minister Dekker, was hij ook in het nieuws met een uitspraak over het vermeende drugsgebruik van twee bekende Nederlandse schrijvers.

"Als iemand aan de coke zit, dan is het Saskia Noort wel"

In de nieuwste podcastaflevering va De GorDonDiablo Show schuift verslaggever slash enfant terrible Dennis Schouten aan. Het blijkt vriendschap op het eerste gezicht, want Dennis en Gordon houden beiden van snoeiharde humor en zijn niet bang om de grenzen op te zoeken. Met Dennis' RoddelPraat-collega Jan Roos heeft Gordon meer moeite. "Ik heb nooit uitspraken gedaan als Jan Roos doet", bitst hij als Don Diablo hem met de oud-politicus vergelijkt.

Jan Roos noemt hem in zijn programma met enige regelmaat een 'bipolaire cokejunk'. Ook zei hij dat Gordon ooit cocaïne uitdeelde op een feestje van Linda de Mol, wat Gordon op zijn beurt met klem ontkent. Dat gerucht vernam Jan destijds van zijn nicht Saskia Noort, die volgens Gordon zelf niet bepaald een geheelonthouder is. "Als iemand aan de coke zit, dan is het Saskia Noort wel." Ook Kluun zou volgens Gordon van een snuifje houden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon na overwinning Mediacourant: 'Mis de reacties stiekem wel'

Kluun weet niet waar Gordon het over heeft, vertelt hij aan Shownieuws. "Zo hoor je nog eens wat, ik heb geen idee. Ik was niet op dat feestje." Saskia laat aan RTL Boulevard weten dat ze nog nooit coke heeft gebruikt en dit ook nooit zal doen. "De betreffende avond kan ik me nog goed herinneren, we hebben het heel gezellig gehad met elkaar tijdens Nederland-Costa Rica, bij Linda in de tuin", aldus de schrijfster.

Gordon, die zelf sinds 1 januari 2021 weer een drugsvrij bestaan leidt, biecht in de aflevering wel op dat hij niet 100 procent nuchter is. Ondanks dat hij een tijd geleden naar Zuid-Afrika ging om af te kicken van de drank en drugs, drinkt hij nog wel. Hij trekt de lijn bij drugs. "Als ik het heb over clean, dan heb ik het over drugs."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon in z'n nopjes wakker geworden: 'Zonder haat van lafbekken'

Ook haalt Gordon nog even aan hoe vreselijk het is om te horen dat hij weer met z'n neus in het witte poeder zou zijn gevallen. Het is voor hem en andere lotgenoten namelijk iedere dag een strijd om clean te blijven. Eerder reageerde hij in RTL Boulevard over het gerucht dat Gerard Joling hierover de wereld inhielp. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!