Bibian Mentel en haar moeder Maude Meijlink Beeld © ANP

Moeder Bibian Mentel blikt terug: 'Verwachtingen overtroffen'

11 maart 2021 11:18

Maude Meijlink (78) blikt in de nieuwe 'Margriet' terug op het bijzondere leven van haar dochter Bibian Mentel (48). Het was al een klein wonder dat Bibian er kwam, omdat Maude met moeite zwanger werd. "Ik kijk vaak met trots en bewondering naar hoe ze het allemaal doet", vertelt ze in het blad.

"Ze is het mooiste wat me in mijn leven is overkomen"

Bibians moeder heeft heel wat meegemaakt met haar dochter. Dat heeft hen alleen maar dichter tot elkaar gebracht, vertelt ze in Margriet. Het is welbekend dat Bibian al jaren kanker heeft. Toen het voor het eerst ontdekt werd in haar enkel, had Maude 'al een voorgevoel' dat het foute boel was. "Ze kreeg drie dagen bedenktijd om te beslissen over haar beenamputatie. Ik dacht: niks nadenken, dóén!" Bibian liet al snel protheses maken en ging door. Inmiddels leeft ze al 21 jaar met de ziekte. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Humberto Tan deelt mooie woorden uit brief aan Bibian Mentel

"Haar moederschap is een geweldige drijfveer om na elke tegenslag weer door te gaan", vertelt Maude over haar dochter. "Bieb laat haar ongerustheid niet aan mij zien, omdat ze denkt dat ik daar verdrietig door word. Omgekeerd laat ik mijn angst niet aan haar zien om haar daarmee niet te belasten." Bibians moeder laat wel weten dat ze soms ook 'samen huilen', maar daarna samen weer 'op het geluk' focussen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel blijft genieten: 'Iedere dag is een cadeautje'

Bibian moest afgelopen kerst weer onder het mes voor een operatie. "Ook dit keer werd ik geplaagd door de angstgedachte dat ze misschien niet meer wakker zou worden, haar lijfje heeft tenslotte al zo veel moeten doorstaan", vertelt Maude in Margriet. "Ze is het mooiste wat me in mijn leven is overkomen. Vanaf het moment waarop ze haar als baby in mijn armen legden, wist ik dat ze een mooi mens zou worden, maar eigenlijk heeft ze mijn verwachtingen overtroffen."

Het hele interview lees je hier. De nieuwe Margriet is vanaf vandaag ook te koop in de winkel en online te bestellen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heldhaftig, indrukwekkend, een voorbeeld: social media vol bewondering voor Bibian Mentel

Het is een heftige periode voor Bibian, die onlangs te horen kreeg tumoren in haar hersenen en afscheid moet nemen van haar naasten. Bij Humberto deed ze haar verhaal, zoals te zien is in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Bibian Mentel uitbehandeld na uitzaaiingen in hersenen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!