Bibian Mentel en Edwin Spee Beeld © ANP

Samengesteld gezin aan het woord over Bibian Mentel

13 maart 2021 12:14

Tijdschrift 'Margriet' wist Bibian Mentel (48) te strikken voor een speciale editie. In het nummer komt niet alleen de moeder van de oud-snowboardster aan het woord, maar ook haar echtgenoot Edwin (55), haar zoon Julian (18) en haar twee stiefdochters Laila (22) en Annabella (22).

"We huilen samen, maar we lachen nog veel meer samen"

Bibian en Edwin zorgden ervoor dat hun samengestelde gezin op een 'organische manier' is gaan blenden. Maar een eigen baby heeft het stel nooit gekregen. "We hebben zelf ook over kinderen nagedacht, maar vanwege de ziekte van Bibian leek ons dat geen goed idee", verklaart Edwin in Margriet. "Ook omdat het gezin voor ons gevoel klopte en ‘af’ was. We hebben drie geweldige kinderen om ons heen, een rijkdom."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Humberto Tan deelt mooie woorden uit brief aan Bibian Mentel

Julian, de zoon van Bibian, denkt dat ze 'een bijzonder gezin' zijn, omdat ze 'leuke dingen en tegenslagen' altijd samen hebben meegemaakt. Op 2-jarige leeftijd kreeg zijn moeder een relatie met Edwin en sindsdien komen zijn stiefzussen ook over de vloer. Daar is hij heel blij mee. "Als we bij elkaar zijn is het eigenlijk altijd gezellig, we hebben nooit ruzie of gedoe", legt hij uit. Maar zijn moeder steekt er met kop en schouders bovenuit. "Ik heb met mijn moeder een heel sterke, bijzondere band. We hebben vaak aan één woord genoeg." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel blijft genieten: 'Iedere dag is een cadeautje'

Ook Isabella en Laila hebben een speciale band met Bibian. "Niet door wat ze heeft meegemaakt, maar door wie ze is. Het gaat erom wie ze is als mens, niet om de medailles die ze heeft gehaald of hoe ze met haar ziekte omgaat", verklaart Laila. "We huilen samen, maar we lachen nog veel meer samen", vult haar zus Isabella haar aan. "Het leuke van Bibian is dat ze er altijd voor in is om leuke dingen te doen."

Bibian kreeg laatst te horen uitbehandeld te zijn nadat er tumoren in haar hersenen werden aangetroffen. Ze deed haar verhaal bij Humberto, zoals te zien is in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heldhaftig, indrukwekkend, een voorbeeld: social media vol bewondering voor Bibian Mentel

De nieuwe Margriet ligt van donderdag in de winkel. Hier vind je een voorproefje van alle artikelen in het blad.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!