Beeld © ANP

Jochem Myjer heeft twee tatoeages waardoor hij positief blijft

09 maart 2021 21:16

Cabaretier Jochem Myjer (43) heeft op zijn armen twee tatoeages gezet die hem helpen elke dag positief te blijven. Dat vertelde de 43-jarige komiek dinsdagavond in een gesprek op het YouTube-kanaal van streamingdienst Cinetree.

"Ik heb twee tatoeages die ik elke ochtend zie, alsof mijn lijf een notitieblok is"

"Ik heb twee tatoeages die ik elke ochtend zie, alsof mijn lijf een notitieblok is", aldus Myjer. "Op mijn linkerarm staat een Japanse term, ikigai, wat staat voor de reden om op te staan in de ochtend. Dan denk ik aan iets waar ik gelukkig van word: een wandeling in de duinen, of een spelletje doen met de kinderen, een goed boek lezen. Er zijn veel dingen die ik nu niet kan doen, zoals optreden. Maar ik probeer dan te denken aan dingen die wél kunnen."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Kijkers zien geëmotioneerde Jochem Myjer in Beau

Op zijn rechterarm staat de Latijnse spreuk ‘spectate ad bonum’, focus op het goede. "Kijk naar de dingen die er wél zijn. Dan denk ik nu bijvoorbeeld dat onze ouders gezond zijn, dat ik zelf nu gezond ben. Ik begin elke dag met aan die twee lessen denken: daar word je een positiever mens van."

Myjer speelde vorige seizoen nog zijn veelgeprezen voorstelling Adem in, adem uit, die werd bekroond met de Poelifinario voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het jaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!