Ferry Doedens Beeld © ANP

Ferry Doedens over gemis GTST: 'Heb er echt buikpijn van'

10 maart 2021 12:11

Na twaalf jaar vol goede én slechte tijden zit het erop voor Ferry Doedens (30). Dinsdagavond was op televisie te zien hoe zijn personage Lucas Sanders het fictieve stadje Meerdijk verliet. 

"Soms moet je die dingen ook gewoon accepteren"

Ferry, die al sinds 2009 in GTST te zien is, deelt in een video op zijn YouTube-kanaal de laatste momenten op de set met zijn volgers. De acteur opent de vlog in de auto richting Bloemendaal, waar hij zijn laatste scène op gaat nemen. "Ik heb er echt buikpijn van", biecht hij op. "Het voelt heel gek. Zometeen stap ik in een taxi en ben ik weg. Ik voel me er best een beetje verdrietig onder."

De Sanders-telg verlaat Meerdijk samen met Tiffy Koster, gespeeld door actrice Cecilia Adorée, voor een wereldreis. "Het voelt een beetje gek, maar wel goed", vertelt ook zij voor de camera.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferry Doedens reageert op geruchten over televisieklus PowNed

"Ik kan niet uitleggen in die twaalf jaar tijd… hoeveel ik van mijn karakter hou, van Lucas. Het is gewoon een deel van me en nu dat wegvalt, is het alsof een stukje van mij wegvalt. Ik kan het niet goed uitleggen, het is een gevoel", worstelt Ferry met het vinden van de juiste woorden. 

De volgende dag is hij er iets beter onder: "Ik had het er gisteren iets moeilijker mee dan nu, omdat het gewoon goed is… Ik heb zolang naar dit moment toegeleefd, dat het is wat het is. Soms moet je die dingen ook gewoon accepteren." Volgens de 30-jarige staat Lucas 'grootste avonturen te wachten'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Met déze OnlyFans-hunks maakt Ferry Doedens sexy content

'Twaalf jaar geleden maakte ik mijn entree in Meerdijk en jongens wat is er in die tijd veel gebeurd', nam Ferry ook nog via Instagram afscheid. 'Lucas heb ik elke dag met zo ontzettend veel plezier neergezet. Misschien komt hij nog eens buurten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best mis. Tijd voor nieuwe avonturen en nieuwe uitdagingen. Ik wil iedereen bedanken van zowel voor, als achter de schermen van deze te gekke productie. Goede Tijden wat ben je bijzonder.'

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Nieuwe GTST-ster Romy Monteiro had crush op 'Rick'

Eind juni besloten EndemolShine en RTL in goed overleg dat de acteur zou stoppen bij de soap. De beslissing volgde nadat Ferry enkele keren de opgestelde coronamaatregelen van de producent had genegeerd. In 2015 was de acteur ook al tijdelijk niet te zien in de soap nadat het nieuws over zijn cocaïneverslaving naar buiten kwam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!