Britt Dekker Beeld © ANP

Britt Dekker sliep weken niet door autocue-angst We Want More

10 maart 2021 14:07

Met Britt Dekker (29) en Wendy van Dijk (50) in het nieuwe seizoen van de SBS-talentenjacht 'We Want More' is een nieuw tv-duo geboren. Voor Britt een eigen sprong in het diepe, maar gelukkig is 'ouwe rot' Wendy een steun in de rug als haar onzekerheid de boventoon voert, vertelt ze aan 'Veronica Magazine'.

"Ik heb weken lang wakker gelegen over de autocue-openingsteksten"

Britt stond namelijk doodsangsten uit toen ze had toegezegd Johnny de Mol te vervangen in het programma. "Ik heb drie weken lang wakker gelegen over de autocue-openingsteksten van We Want More. In mijn nachtmerries stond ik tegenover Ali B, André Hazes en Trijntje Oosterhuis en deed ik het totaal niet goed", zegt ze in het interview. "En dan kwam John de Mol uit zijn tent en zei: 'Dit wordt 'm niet, we nemen een ander.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker presenteert We Want More naast Wendy van Dijk

De presentatrice en paardengek vertelt dat ze haar angsten met niemand besprak, maar brak toen de opnames daadwerkelijk plaatsvonden. Ze moest zelfs 'een beetje huilen'. "Ik dacht: ik ben zo slecht, ik kan dat niet, dat is veel te hoog gegrepen." Gelukkig stelde mede-presentator Wendy haar gerust door te zeggen dat de autocue juist haar vriend is en níet haar vijand. Wendy: "Ik schrok daar echt van. En zei ook: 'Déél het dan met me.' Ik wil mezelf niet opdringen, juist omdat ik Britt zo uniek en leuk vind zoals ze is. Maar met liefde help ik haar. Daar hebben we ook veel gesprekken over."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker: 'John de Mol kon duizenden knappere meisjes kiezen'

Veronica Magazine, met daarin het hele interview met Wendy en Britt, ligt vanaf vandaag in de winkel. Britt was onlangs nog ontzettend enthousiast over haar persiflage in de TV-Kantine: "Ik vind Elise geweldig."

Britt Dekker is fan van persiflage in de TV Kantine

00:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!