Sylvie Meis Beeld © Getty Images

Sylvie Meis eerlijk over goede band met Rafael en Estavana

11 maart 2021 13:29

Dat een op de klippen gelopen huwelijk niet hoeft te eindigen in een vechtscheiding, daar weet Sylvie Meis (42) alles van. De presentatrice scheidde in 2013 van Rafael van der Vaart (38), maar de twee kunnen nog altijd door één deur. En Rafaels nieuwe liefde Estavana Polman (28) past daar ook nog prima bij. "De band die we hebben met z’n allen is ontzettend fijn", vertelt La Meis in 'Grazia'.

"Er is ook een ontzettend groot respect en waardering tussen de twee vrouwen onderling"

In het blad spreekt Sylvie vol lof over Estavana, de vriendin van Rafael en bonusmoeder van hun zoon Damián - die onlangs verhuisde naar zijn vader in Denemarken. Hierover vertelt de presentatrice: "Ik wist gewoon dat dit voor hem de beste stap zou zijn, hoe verschrikkelijk ik het ook vind. Ik heb zelden zo veel gehuild als in die fase dat ik Damián moest loslaten. Ik denk dat ik met kerst pas weer een beetje tot mezelf ben gekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Estavana Polman: 'Damián is een geweldige bonuszoon'

"Maar hoe diep ik het ook in mijn ziel voelde, ik wist óók dat dit de juiste keuze was, want uiteindelijk ben ik een big believer van het volgen van je droom. (...) Het leuke is dat hij nu op een leeftijd is dat hij gaat zien wat voor sterk karakter zijn moeder heeft, wat ik daarmee bereikt heb, en dat hij de ruimte krijgt van zijn ouders om een prachtige nieuwe fase van zijn leven in te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo gaat Sylvie Meis om met haatberichten op social media

Dat Sylvie Damián met een gerust hart kon achterlaten, heeft ook te maken met haar goede band met Rafael. Volgens La Meis kunnen de twee 'gewoon met elkaar een hapje of een drankje doen', 'samen bij trainingen staan' en 'lachen en babbelen op FaceTime'. Sylvie: "Er is ook een ontzettend groot respect en waardering tussen de twee vrouwen onderling, daar ben ik heel blij om."

Toch is dat niet altijd zo geweest. "Rafael en ik bleven beleefd en tolereerden elkaar, maar dat je oprecht blij kunt zijn dat je elkaar ziet, en blij bent voor het leven van de ander, is een enorme stap", vertelt ze eerlijk. "Zoiets moet echt zijn, dat kun je niet faken. En daarvoor moeten de pijn en het verdriet de tijd hebben gehad om te helen, dat is bij ons gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvie Meis: 'Ik heb altijd mijn eigen geld verdiend, en veel ook'

Het hele interview met Sylvie lees je nu in Grazia.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!