Linda de Mol en Jildou van der Bijl Beeld © Marc de Groot

Linda de Mol stopt als creatief directeur bij Net5

11 maart 2021 12:29

Linda de Mol (56) en Jildou van der Bijl (49) stoppen als creatief directeur van Net5 per eind maart. Ze vinden de functietitel niet meer aansluiten bij het werk dat ze leveren aan de Net5-programmering, meldt Talpa.

Door de coronacrisis groeide de Net5-programma's van Powered By LINDA. niet zoals in 2019 bij de start van de samenwerking was bedacht. Hierdoor kreeg de rol van creatief directeur niet de invulling die Linda en Jildou destijds voor ogen hadden, laat de zendergroep weten.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Marco doorbreekt jaar na scheiding stilte bij Linda de Mol

Deze stop betekent niet dat er geen programma's van de twee meer te zien zijn op Net5. Een woordvoerder laat weten dat de twee nog wel verbonden blijven aan de zender. Het idee voor de toekomst is dat nieuwe programma's van hun hand niet alleen bij Net5 te zien zijn, maar ook op andere zenders geprogrammeerd kunnen worden.

Linda en Jildou werden in februari 2019 aangekondigd als de nieuwe creatief directeuren. In september van dat jaar volgde het eerste programma: een datingshow met Iris Hond. Later volgde onder meer de veelbesproken talkshow Ladies Night met Merel Westrik.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!