Britt Dekker Beeld © ANP

Britt Dekker over carrière: 'Moet de lat nooit te hoog leggen'

13 maart 2021 08:00

Britt Dekker ambieerde nooit een grootse tv-carrière, maar rolt inmiddels van de ene naar de andere klus. Zaterdagavond maakt ze naast Wendy van Dijk voor de zangshow 'We Want More' haar debuut als presentatrice van een grote studioshow. Ondanks enkele slapeloze nachten smaakt het naar meer. "Ik probeer gewoon zo veel mogelijk dromen waar te maken", zegt Britt in gesprek met 'ANP'.

"Ik zeg altijd: twijfel maakt meer dromen stuk dan een mislukking ooit zal doen"

Toen Britt werd gevraagd om Johnny de Mol te vervangen in het nieuwe seizoen van We Want More, twijfelde ze geen moment. "Het is sowieso echt een heel gave kans om dit te mogen doen. En als het was mislukt... tja, m'n paarden zijn nog net zo lief", lacht ze. "Ik zeg altijd: twijfel maakt meer dromen stuk dan een mislukking ooit zal doen. Je moet het gewoon doen!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker sliep weken niet door autocue-angst We Want More

Britt stippelt geen uitgebreid carrièrepad uit maar zet wel 'allemaal stipjes aan de horizon'. "Als je geen punt hebt kun je ook geen rechte lijn lopen. Dus dat doe ik dan en zo probeer ik zo veel mogelijk dromen waar te maken. Als de één mislukt en de ander wel lukt ben ik gewoon blij. Je moet de lat nooit te hoog leggen. Dan ben je vaker gelukkig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker: 'John de Mol kon duizenden knappere meisjes kiezen'

De presentatrice heeft dan ook geen idee waar ze over vijf jaar staat. "De afgelopen jaren hebben ook steeds gekke wendingen gekregen dus ik durf dat niet meer te voorspellen. Ik had vijf jaar geleden ook niet durven dromen dat ik dit zou doen", aldus Britt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker nog minstens drie jaar bij Talpa

Het komende seizoen van We Want More, waarvan zaterdag de eerste aflevering te zien is, belooft volgens Britt weer een bijzondere te worden. "Je zou verwachten dat na tig jaar aan zangshows het wel een keer ophoudt maar er zijn weer zulke goede kandidaten. Dat verbaasde mij echt."

Britt Dekker over keuze voor Talpa: 'Ik wilde dat paard'

02:22

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!