Maarten van Rossem Beeld © Manon van der Zwaal

Maarten van Rossem regelt eigen coronaprik, GGD niet blij

13 maart 2021 08:59

Historicus, schrijver en tv-persoonlijkheid Maarten van Rossem (77) heeft zonder oproep al zijn eigen coronavaccinatie geregeld, vertelt hij in een podcast. Binnenkort krijgen zijn vrouw en hij de eerste prik en eind april de tweede. Een paar telefoontjes op eigen initiatief waren voldoende, vertelt hij.

Hij is gewoon gaan bellen met het afsprakennummer van de GGD, naar aanleiding van een tip van een kennis. Eerst kreeg hij te horen dat hij niet aan de beurt was, maar hij probeerde het opnieuw, waarop hem werd verteld dat het wel kon. Maar omdat hij het burgerservicenummer van zijn vrouw eerst nog moest opzoeken, moest hij opnieuw bellen en daarna kon het weer niet. Maarten belde nogmaals en toen kon het weer wel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem gevloerd door kandidaten Slimste Mens

Volgens Maarten blijkt hieruit dat het een chaos is bij de organisatie die de toediening van de prikken regelt. De GGD heeft inmiddels gereageerd en aangegeven de actie niet te kunnen waarderen. "De volgorde in de te prikken groepen is er niet voor niks, er zijn beperkte hoeveelheden vaccins", zegt een woordvoerster in een reactie. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!