Marco Borsato in 'Linda's Wintermaand' Beeld © Talpa/SBS6

Marco Borsato: 'Tot over m'n oren verliefd op mijn vrouw'

13 maart 2021 20:58

Linda de Mol (56) kreeg de eer om Marco Borsato (54) na een jaar radiostilte te ontvangen voor een interview in Linda's Wintermaand. De zanger kreeg een burn-out en vervolgens kwam naar buiten dat hij in scheiding lag met zijn inmiddels ex-vrouw Leontine (53). Dit is de eerste keer dat hij zijn verhaal doet.

"Ik hou tot op de dag van vandaag van mijn gezin en van haar"

"Er waren heel veel gelukkige jaren bij", vertelt Marco over zijn huwelijk met Leontine. De zanger besloot om nu 'één keer' zijn verhaal te doen, legt hij uit aan goede vriendin Linda. "Ik wil het boetekleed aantrekken", gaat hij verder. "Ik hou tot op de dag van vandaag van mijn gezin en van haar." Maar toch kwam de scheiding er en dat is Marco niet in de koude kleren gaan zitten. "Als je jezelf gaat haten om wat je gedaan hebt (...) je moet door." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato weet het nu zeker: 'Ik ga nooit meer vreemd'

Marco vertelt openhartig waar het misging in zijn huwelijk. Na het faillissement van zijn entertainmentbedrijf, belandde hij in een heel heftige burn-out. “Ik kon letterlijk en figuurlijk niet meer”, legt hij uit. "Daar kwamen de scheuren (...) Daar komt de ontrouw ook om de hoek kijken, die frustratie.” Zijn manier van met stress omgaan, is heel anders dan hoe Leontine dat zou doen. Zijn affaire met Iris Hond is daar een voorbeeld van. "Het kwam jaren later pas naar buiten (...) “Het zijn geen langdurige relaties geweest. Absoluut niet.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Comeback Marco Borsato lijkt emotionele ode aan Leontine

Toen zijn verhouding met Iris bekend werd, ontstond er volgens Marco een 'sneeuwbaleffect' en werd hij aan iedere vrouw gelinkt. En dat wil hij rechtzetten. "Het is gewoon niet waar. Er is helemaal niets van waar”, zegt 'ie bijvoorbeeld over affairegeruchten met zijn The Voice-pupil Maan. “Het zijn geen langdurige relaties geweest”, zegt de zanger over de verhoudingen die er wel zijn geweest. Daarbij is Marco's hart al verpand: “Ik ben tot over mijn oren verliefd op mijn eigen vrouw, al 24 jaar.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco doorbreekt jaar na scheiding stilte bij Linda de Mol

"Dat huwelijk heb ik kapotgemaakt", wil Marco duidelijk maken. "Ik heb verkeerde keuzes gemaakt en daar heb ik ongelooflijke spijt van." Toch vormt het gezin nog altijd een 'eenheid'.  "Maar voor nu zijn we erachter dat het stuk is." De scheiding verliep 'zo gemoedelijk' dat Linda vraagt of het ooit nog goed kan komen tussen de twee. Maar Marco wil er nu nog niets over kwijt, omdat hij bang is dat het dan gedoemd is te mislukken. 

Marco's interview voor Linda's Wintermaand kun je hier terugkijken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!