Ruben Nicolai Beeld © ANP

Hij zei 'nooit meer', toch denkt Ruben Nicolai aan tweede leg

16 maart 2021 12:02

Het is meer dan serieus tussen Ruben Nicolai (45) en zijn vriendin Pauline. In de nieuwste editie van tijdschrift '&C', dat vanaf woensdag in de schappen ligt, vertelt de presentator dat hij zelfs al af en toe nadenkt over trouwen. "Toen ik Pauline nog niet kende, had ik me voorgenomen: dat nooit meer. Maar daar ging het eerste bastion al: nooit meer verkering. Dus dan komt toch alles weer op losse schroeven te staan."

"Pas vlak voor Pauline dacht ik: ik zou wel weer eens verliefd willen worden"

Ruben en de moeder van zijn twee dochters gingen in 2013 uit elkaar. Hoewel de voormalig Lama en zijn ex nooit getrouwd zijn geweest, waren ze wel elf jaar samen. Aangezien Ruben zelf een kind van gescheiden ouders is, wist hij hoe ingrijpend hun breuk was voor zijn eigen kroost. Hij vertelt: "Het laatste wat we wilden was dat ze door onze break-up dachten: kun je het dan ook met mij uitmaken? Daarom hebben we er alles aan gedaan om die fase zo smooth mogelijk te laten verlopen en onze dochters duidelijk te maken dat die veilige haven blijft, maar dan verdeeld over twee huizen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai in de rode cijfers na mislukte theatershow

Inmiddels is er weer een nieuwe liefde in zijn leven, maar dat heeft wel even geduurd. "Na de breuk met mijn ex dacht ik dat ik nooit meer een relatie wilde", deelt hij in het blad. "Ik wil dit verdriet nooit meer, die teleurstelling, ellende. En dus dacht ik: wat is de veiligste optie? Dan nooit meer die situatie. Dat heb ik jaren volgehouden. Pas vlak voor Pauline dacht ik: ik zou wel weer eens verliefd willen worden."

Niet alleen Ruben en Pauline zijn gek op elkaar, ook de kinderen van het gezicht van LEGO Masters lopen met haar weg. "Door corona zaten we ineens met zijn allen onder één dak. Het voorstellen was dus niet een halfuurtje en daarna weer weg, maar gewoon die hele eerste lockdown. Hop, gelijk in het diepe", vertelt Ruben. "Ze is heel relaxed. Ze is niet geforceerd bezig in de smaak te vallen. Dat vind ik heel knap, want zij is best wat jonger en heeft zelf geen kinderen."

Ruben Nicolai heeft groot nieuws op liefdesgebied

01:10
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai over nieuwe liefde: 'Ik ging voor de bijl'

Of er ooit nog een liefdesbaby komt, dat houdt hij nog even open: "Ik heb twee heel leuke kinderen, bovengemiddeld leuk. Ze zijn echt fantastisch. Dus ik heb wat dat betreft nog weinig te wensen. Zij heeft nog geen kinderen, maar wat we daarmee gaan doen weet ik echt nog niet. Ik ben nooit getrouwd geweest, dat zou ik hartstikke leuk vinden, ooit nog eens een keer." Volgens Ruben zijn zijn vriendin en hij beiden 'heel relaxed' over onderwerpen als trouwen en kinderen en kunnen ze goed over dat soort dingen praten. 'Ze is af en toe zoveel wijzer. Soms denk ik echt: huh, dat is mijn tekst. Ik had dat moeten zeggen.’

De nieuwe &C ligt woensdag in de winkel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai dacht vóór nieuwe vlam slecht te zijn in relaties

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!