Fien Vermeulen Beeld © ANP

Fien Vermeulen: '8 jaar geleden planden we nog mijn begrafenis'

16 maart 2021 14:56

Fien Vermeulen (29) is aan een nieuw hoofdstuk van haar leven begonnen en dat emotioneert haar behoorlijk. Sinds vorige week donderdag is ze de trotse eigenaar van haar eerste koopwoning. Dat nieuws an sich is al reden genoeg voor een feestelijke stemming, maar voor de radio-dj is deze aankoop al helemáál bijzonder.

"Ze gaan er dus allemaal vanuit dat ik er over dertig jaar nog ben"

Eenmaal aangekomen in haar nieuwe Amersfoortse huis moest Fien keihard huilen, schrijft ze. 'Dit is van mij en ik zit er nog zeker dertig jaar financieel aan vast. Ze gaan er dus allemaal vanuit dat ik er over dertig jaar nog ben. Zo'n acht jaar geleden had ik niet gedacht dat ik hier nog zou zitten. In het paasweekend van dat jaar planden we mijn begrafenis omdat ze dachten dat ik er niet meer uit zou komen.' In 2012 werd namelijk Hodgkin-lymfoom bij haar geconstateerd. Inmiddels is ze al meer dan zeven jaar schoon. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeders ziekte geeft Fien Vermeulen nieuwe inzichten

De moeder van Fien, die ook getroffen is door kanker, is al op bezoek geweest. 'Mama was al dagen zenuwachtig, want zij had het nog niet gezien. Papa ging mee bij mijn bezichtiging. Mama heeft alweer behoorlijk wat haartjes, een mooi witgrijs biljartballetje. Ik kijk graag naar haar en zeker nu.'

Om haar eigen hoofdstuk van de ziekte af te sluiten, heeft Fien een boek uitgebracht: Het regent zonnestralen. "Het is niet zozeer een kankerboek, maar een boek over het leven", vertelt ze in onderstaande video. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!