Beeld © ANP

Johan Vlemmix wil één zetel voor De Feestpartij: 'Realistisch'

17 maart 2021 10:25

Johan Vlemmix (62) ziet de verkiezingsuitslag woensdagavond met veel vertrouwen tegemoet. Hij schat zijn kansen met De Feestpartij hoog in. "Eén zetel is denk ik wel realistisch."

"Ik heb al van zoveel mensen foto’s en video’s gehad vanuit het stemhokje"

"Ik heb al van zoveel mensen foto’s en video’s gehad vanuit het stemhokje", vertelt Vlemmix, die in zijn eentje op de kieslijst staat, aan het begin van de derde stemdag tegen het ANP. "Ook van mensen van wie ik helemaal niet had verwacht dat ze op mij zouden stemmen."

Volgens Vlemmix kan zijn partij, die bij de scholierenverkiezingen twee zetels haalde, de verrassing van deze verkiezingen worden. "Ik kan heel veel stemmen krijgen of heel weinig. Er zit eigenlijk niks tussen. Maar ik heb er een goed gevoel over. In de regionale peilingen gaat het heel goed", zegt hij. "Twee zetels is niet waarschijnlijk, ik ben wel nuchter. Maar één zou er wel in kunnen zitten, die kans is er zeker. Het zou toch wat zijn als ik straks ook bij de koning langs mag?"

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johan Vlemmix brengt coronafeestnummer uit

Mocht De Feestpartij inderdaad in de Tweede Kamer komen, dan weet de Oranjefan en oud-presentator al waar hij zich als eerste hard voor wil maken: getroffen sectoren tijdens de coronacrisis. "Het gaat niet goed met de horeca, de winkels, de evenementenbranche. De economie ligt helemaal op z’n gat. Als ik word gekozen, ga ik gelijk een motie indienen om iedere Nederlander 10.000 euro te geven", vertelt hij over zijn plannen. "Natuurlijk kost dat veel geld, maar dan gaan mensen wel weer geld uitgeven. Uiteindelijk komt dat weer terug en dat is goed voor de economie."

"Maar we gaan het allemaal zien, ik zit vanavond voor de buis. En mocht het niet lukken, dan doe ik de volgende verkiezingen gewoon weer mee. Ik heb er zoveel van geleerd", besluit hij.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!