Beeld © ABC

Grote zorgen om Amerikaanse Bachelor-kandidaat na tweet

17 maart 2021 17:12

Het Amerikaanse programma 'The Bachelor' kiest na veertig seizoenen en achttien jaar draaien voor het eerst voor een zwarte kandidaat. De 29-jarige Matt James vond in het programma de liefde van zijn leven, maar niet veel later leek hij in een grote nachtmerrie te zijn beland.

"De tweet liet de alarmbellen afgaan"

De vrouw waarmee Matt een toekomst wil opbouwen, blijkt een racistisch verleden te hebben. Voor Matt genoeg reden om de stekker uit de relatie te trekken. Tijdens de emotionele finale van het liefdesprogramma wordt duidelijk dat zowel Matt als finalist Rachael Kirkconnell ieder hun eigen weg gaan. Door de breuk én de tweet die volgde, maken zowel fans als de makers van het programma zich zorgen om de kandidaat. "Google therapeut in de beurt", valt er te lezen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maak kennis met de eerste Bachelor met een zwarte huidskleur

Het is niet bekend of Matt serieus is of een grapje maakt, maar gezien de impact van realityprogramma's op deelnemers neemt de productiemaatschappij van het programma geen risico. Dat meldt TMZ. "De tweet liet de alarmbellen afgaan", vertelt een bron aan de website. "Ondanks dat we niet weten of Matt het meende of gewoon wat lichtzinnigheid aan zijn situatie toevoegt." De show maakt al jaren van de mentale gezondheid van de complete cast een prioriteit. Ze bieden therapie en hulp aan tijdens de productie, maar ook in de jaren daarna.

Meer over de finale van The Bachelor bekijk je in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!