Kanye West Beeld © Getty Images

Kanye West tekent lucratieve deal: in één klap 6,6 miljard waard

18 maart 2021 14:55

Kanye West (43) zwemt in het geld. Dat deed 'ie al, maar door zijn lucratieve deals met modemerken Gap én Adidas is zijn bankrekening nu tot de nok gevuld. Hij zou met het ondertekenen van de papieren een slordige 6,6 miljard dollar waard zijn, meldt 'Bloomberg Businessweek'.

Krap bij kas zitten, dat kent Kanye niet meer. Zakenblad Bloomberg Businessweek heeft papieren in handen gekregen over zijn meest recente deals met Adidas en Gap. Yeezy, het kleding- en schoenenmerk van de rapper, heeft een contract getekend met de twee bedrijven en dat zou miljarden waard zijn. Het zou hem tussen de 3,2 miljard en 4,7 miljard dollar in totaal opleveren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian laat van zich horen na scheiding Kanye West

Kanye tekende vorig jaar bij Gap. De rapper zal 10 jaar lang collecties maken voor het bedrijf. Naar verwachting komt de samenwerking in juli uit en het kledingmerk denkt binnen een jaar 150 miljoen omzet te draaien met de Yeezy-collaboratie. Binnen 8 jaar hopen ze een miljard aan inkomsten te hebben klaargespeeld. Kanye heeft het goed geregeld: of de stukken nu over de toonbank vliegen of niet, hij zal er hoe dan ook financieel op vooruitgaan. Hij wordt op de papieren namelijk aangemerkt als 'exclusieve eigenaar'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Kim en Kanye hebben geen contact meer met elkaar'

Ook zijn langlopende samenwerking met Adidas is vernieuwd. Kanye ontwerpt al sinds 2013 schoenen voor het merk en zal dat blijven doen tot in ieder geval 2026. De Yeezy-collectie gaat als warme broodjes over de toonbank en de hype lijkt nog niet te gaan liggen. Daarnaast heeft de rapper nog een kleine 1,7 miljard in aandelen in bezit, onder andere dankzij zijn investering in Kim Kardashians ondergoedmerk Skims. Ook zijn muziekcarrière heeft hem natuurlijk geen windeieren gelegd. Zijn winst daaruit wordt geschat op 110,5 miljoen dollar. 

Forbes meldde in 2019 al dat Kanye miljardair was en ging bij hem op bezoek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is dé reden dat Kim Kardashian van Kanye West wil scheiden

Kanyes aanstaande scheiding zal zijn vermogen niet beïnvloeden. De rapper en zijn vrouw Kim zijn getrouwd onder huwelijkse voorwaarden en bezitten elk hun eigen bedrijven. Dat betekent dat ze geen enkel deel hoeven af te staan aan de ander in het geval van een breuk. In de video hieronder zie je alles over hun scheiding. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!