Ralph Fiennes Beeld © ANP

Voldemort-acteur verdedigt J.K. Rowling na transfobe uitspraken

18 maart 2021 17:46

Ralph Fiennes (58) kan er met zijn hoofd niet bij waarom J.K. Rowling (55) zo veel kritiek heeft gekregen op haar vermeende transfobe uitspraken afgelopen zomer. De 'Harry Potter'-schrijfster kwam onder vuur te liggen omdat ze vond dat er nogal moeilijk werd gedaan over de benaming van 'mensen die menstrueren'. Ze vroeg zich af of er geen simpeler woord was (volgens haar het woord 'vrouwen') om dat te beschrijven.

"Ik vind de mate van haat die mensen uiten over meningen die verschillen van die van henzelf en het lelijke taalgebruik richting anderen verontrustend"

"Ik kan niet begrijpen waarom ze zoveel zure en bittere kritiek kreeg", zegt de acteur die in de Harry Potter-films de rol van Lord Voldemort speelde in gesprek met The Telegraph. De schrijfster werd onder meer uitgemaakt voor transfoob en haar uitspraken waren volgens critici 'discriminerend' en 'schandalig'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

J.K. Rowling zorgt weer voor woede, nu met plot van nieuw boek

"Ik snap dat zoiets in het heetst van de strijd geroepen wordt, maar ik vind deze tijd van beschuldigingen en de noodzaak om te veroordelen irrationeel", vervolgt de 58-jarige. "Ik vind de mate van haat die mensen uiten over meningen die verschillen van die van henzelf en het lelijke taalgebruik richting anderen verontrustend."

Harry Potter-cast en fans woest op J.K. Rowling

04:12
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry Potter-actrice 'moest zich niets aantrekken' van racisme

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!