Martien Meiland en Robbert Rodenburg Beeld © YouTube Robbert Rodenburg

Martien: 'Erica is het meest veranderd door Chateau Meiland'

19 maart 2021 11:08

In een nieuwe aflevering van 'Open Kaart' voelt presentator Robbert Rodenburg (22) Martien Meiland (59) aan de tand. Hoe ziet de flamboyante tv-persoonlijkheid de toekomst voor zich? Wat is zijn mooiste herinnering en wie van het gezin is het meest veranderd door 'Chateau Meiland'?

"Erica en ik zijn altijd elkaars nummer één"

"Bij Erica zie ik dat het meest", antwoordt Martien op de vraag wie er door de serie als persoon het meest is veranderd. "Ze was altijd veel op de achtergrond. Ik vind dat zij in de serie steeds meer naar voren komt. In welke hoedanigheid kan ik niet goed uitleggen, het is ook een gevoel. Ze is inmiddels natuurlijk ook mijn manager. Ik denk dat zij in de meest positieve zin veranderd is. Ze is opener geworden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxime Meiland en vriend Leroy verwachten kindje samen

Ook over zijn dateleven speelt hij open kaart. Martien vertelt dat hij niet actief op zoek is naar een liefde – "Die apps vind ik maar oppervlakkig" – en dat hij er vertrouwen in heeft dat het gebeurt als het gebeurt. "Ik zou het wel leuk vinden." En wat als zowel Erica als hijzelf een liefde vindt, blijven ze dan nog steeds samenwonen? "Ja hoor, dan gaan we misschien wel met z'n vieren in een huis. Gezellig. Als hij dat niet wil, dan houdt het op. Erica en ik zijn altijd elkaars nummer één."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meilandjes ontkennen opmerkelijk gerucht over boerderij

Als Robbert hem vraagt wat zijn mooiste herinnering is, weet hij dat maar al te goed: de geboorte van zijn dochters. "Dat kan ik me nog heel goed herinneren. Montana kwam natuurlijk eerst. We wilden allebei een meisje. Toen gleed ze eruit en was het een meisje. Dat weet ik nog zo goed! Erica belde eerst haar vader en moeder op en zei: 'Ze heet Montana.' En toen was het helemaal stil. 'Wat een vreemde naam', zeiden ze."

De geboorte van jongste dochter Maxime kan hij zich ook nog goed voor de geest halen, zo blijkt: "Ik hoopte wel weer op een meisje. We waren thuis en de verloskundige zei: 'Pers maar, pers maar.' Toen het weer een meisje was zei ik: 'Oh, wat goed!' Ik keek tussen Erica's benen en zei: 'Ziet er goed uit hoor, Eer!' En toen zei de verloskundige: 'Ik weet niet waar je naar kijkt, maar ze is totaal uitgescheurd'", lacht hij. "Daar heb ik toch geen verstand van."

Bekijk de hele aflevering van Open Kaart hier terug.

Dochter Maxime slingerde deze week fantastisch nieuws de wereld in: ze is zwanger! Bij Boulevard reageerde ze erop:

Maxime Meiland reageert op zwangerschap: 'We zijn dolgelukkig'

03:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!