Beeld © ANP

Gwyneth Paltrow dook onder na Oscar-winst: 'Gênant dat ik won'

23 maart 2021 04:34

Hoewel het winnen van een Oscar voor de meeste acteurs een droom is, pakte de winst van het felbegeerde beeldje voor Gwyneth Paltrow (48) heel anders uit. De actrice won in 1999 op 26-jarige leeftijd een Academy Award voor haar rol in de film 'Shakespeare In Love', maar wist moeilijk om te gaan met de daarbij behorende aandacht en druk. Dit liet ze weten aan collega Anna Faris (44) voor diens podcast.

"Achteraf gezien beschouw ik het als hele rare en ook wel eenzame periode"

"Ik vond het allemaal heel overweldigend, om ineens tot beste actrice van dat jaar gekroond te worden. Wat ik me vooral herinner is dat ik na de Oscars drie weken ondergedoken heb gezeten bij mijn ouders in Santa Monica, omdat het zo intens was. Achteraf gezien beschouw ik het als hele rare en ook wel eenzame periode", aldus Gwyneth.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gwyneth Paltrow onder vuur na ongevraagd corona-advies

De actrice versloeg destijds onder meer Meryl Streep en Cate Blanchett, iets wat voor haar ook onwerkelijk was. "Eigenlijk vond ik het al gênant om genomineerd te zijn en ik ging er vanuit dat ik niet zou winnen. Maar toen dat gebeurde wist ik ook allemaal even niet meer. Er kwam zoveel op me af, het is de meest vreemde tijd van mijn leven geweest."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gwyneth Paltrow: 'Coronavirus was cadeau aan mijn lijf'

Tegenwoordig richt Paltrow zich liever op haar lifestylemerk Goop en neemt ze bij hoge uitzondering nog acteerklussen aan. "Ik ben heel tevreden met hoe mijn leven nu is. Goop is echt mijn kindje en het gaat hartstikke goed. Ik zeg niet dat ik nooit meer zal acteren, maar dan moet het wel iets heel leuks zijn dat daarbij te combineren is met mijn gezin. Ik hoef niet meer zo nodig maanden van huis te zijn om 16 uur per dag op een filmset te staan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Vaginakaars' Gwyneth Paltrow brandt Britse huiskamer af

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!