Beeld © ANP

Lee Towers 75 geworden: 'Mijn carrière is een groot hoogtepunt'

23 maart 2021 07:00

Lee Towers is dinsdag 75 jaar geworden. De Rotterdamse zanger viert zijn verjaardag door corona in kleine kring. "We vieren het dit jaar vrij sober, de kinderen komen een voor een op de koffie", vertelt Leen Huijzer, zoals de artiest echt heet, aan het ANP. "Maar ik mag niet klagen hoor, de eerste bloemetjes zijn maandag al binnengekomen. Ze zijn me niet vergeten", grapt hij.

"Ik ben hartstikke bevoorrecht"

Als Huijzer terugblikt op zijn carrière is hij meer dan tevreden. "Dat is één groot hoogtepunt, ik ben hartstikke bevoorrecht", aldus de Rotterdammer, die in 1975 doorbrak toen hij door Willem Duys werd gepresenteerd als de zingende kraanmachinist. "Dat is overigens een groot misverstand, ik was monteur in die tijd. Maar toevallig die dag was ik op een kraan te vinden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes wil Lee Towers van Ahoy-troon stoten

Voor Towers was het niet vanzelfsprekend dat hij op zijn 75e zou terugkijken op succesvolle carrière als ‘de Sinatra van Nederland’. "Ik kom uit een kansarm gezin met geen cent te makken. Over iets als de showbusiness zou mijn moeder hebben gezegd: dat is voor ons soort mensen niet weggelegd."

Maar inmiddels heeft hij dat spreekwoord verdraait naar zijn eigen levensmotto: "Altijd in je dromen geloven. Ik wilde dingen doen waarvan iedereen dacht dat ik krankzinnig was geworden, dat is geloof ik wel een beetje gelukt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lee Towers reageert op dreigement André Hazes

Alhoewel zijn meeste dromen als artiest zijn uitgekomen, heeft Towers voor de komende jaren nog een grote wens. "Ik zou nog wel heel graag een keer met het Metropole Orkest optreden op het North Sea Jazz Festival. Dat gaan we volgend jaar nog een keer proberen."

Maar voor nu heeft hij meeste projecten vanwege de coronapandemie op de lange baan geschoven. "Er komt nog een boek en er liggen alvast twee albums op de plank", vertelt hij. Maar die zou hij graag pas als weer wat meer mogelijk is, willen lanceren. "Als het weer mag, dan bouw ik weer graag een feestje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Zonder mijn vrouw ben ik Lee Towers niet meer'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!