Beeld © ANP

Loretta Schrijver deelt lockdown-gewoonte: 'Iedere maandag patat'

23 maart 2021 11:41

Loretta Schrijver (64) heeft hét medicijn gevonden om de lockdown door te komen. De presentatrice van 'Koffietijd' verwent zichzelf aan het begin van elke week met een grote portie patat.

Het hamburgerrestaurant Grizzl in Amsterdam kan de klok er inmiddels op gelijk zetten: op maandagavond staat Loretta in de zaak voor een grote portie friet en een vegetarische hamburger. Samen met haar goede vriendin Simone heeft de presentatrice namelijk afgesproken om zichzelf iedere maandag te trakteren op junkfood. 

"We mogen ons wel een beetje troosten, hè Simoon?" vertelt Loretta in haar junkfood-vlog. "Wij zoeken al ons hele leven troost in eten." De vrouwen leerden elkaar vijftig jaar geleden kennen onder het genot van een garnalenslaatje. Deze barre tijden vragen volgens hen om ander eten en zo ontstond deze lockdown challenge

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loretta over rare sfeer Koffietijd: 'Aaf gevoeliger dan ik dacht'

Bij Koffietijd wordt een ordinaire snackavond doorgaans gepropageerd als not done, maar daar laat Loretta zich niet door tegenhouden. Niet alleen luidt ze iedere werkweek in met een vette hap, ze legt het ook nog eens vast voor de kijkers van haar ochtendprogramma. "Wij weten namelijk dat wij heel erg gelukkig worden van junkfood. Zolang de lockdown duurt, gaan wij elke maandagavond lekker junken met z'n tweeën. Gewoon patat en een hamburger", aldus een watertandende Loretta. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loretta en Quinty laten voor het eerst hun grijze haren zien

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!