Jan Smit Beeld © ANP

Jan Smit na burn-out: 'Zit stuk gecontroleerder in mijn vel'

23 maart 2021 18:00

Jan Smit (35) heeft enorme sprongen voorwaarts gemaakt sinds hij vorig jaar uit zijn burn-out kwam. De zanger en presentator zit nu veel beter in zijn vel, vertelt hij in de YouTube-serie 'Road to Rotterdam' waarin de vier songfestivalpresentatoren een kijkje achter de schermen geven op weg naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

"Ik denk dat ik nu een stuk rustiger ben"

"Ik heb vorig jaar bijna niets gedaan. Toen had ik ook niet heel veel fut en kracht om dingen te doen", kijkt de Volendammer terug. Jan werkte destijds alleen mee aan de loting van het songfestival en was in mei een van de presentatoren van Love Shine a Light, het alternatief voor het geannuleerde songfestival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit honderden keren gevraagd voor deelname songfestival

"Ik denk dat ik nu een stuk rustiger ben, dat ik een stuk gecontroleerder in mijn vel zit", aldus Jan. "Hiervoor was het altijd rennen en elke dag van hot naar her. Ik zat heel veel in het buitenland en tussendoor een stukje songfestival of een stukje dit en stukje dat. Nu ligt echt de focus op het songfestival. Dus ja, dat is denk ik een grote winst."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit deelt heftige foto van gewonde TVOH-kandidaat Jasper

Jan hoeft zich de komende maanden alleen nog maar te focussen op de halve finales en de finale. "En dat geeft mentaal heel veel rust."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!